Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης τείνει χείρα …φιλίας: Δεν υπάρχουν ιδεολογικά χρώματα, δηλώνει




Χείρα συνεργασίας προς όλους τους υπόλοιπους πολιτικούς χώρους, έτεινε το βράδυ της Κυριακής ο επανεκλεγείς Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, σημειώνοντας ότι «δεν υπάρχουν ιδεολογικά χρώματα”.

«Νοιώθω συγκίνηση, νοιώθω περηφάνια, νοιώθω απέραντη αγάπη για την εμπιστοσύνη με την οποία με περιέβαλε σήμερα ο κυπριακός λαός», ανέφερε, μιλώντας αμέσως μετά την ανακήρυξή του από τον Γενικό Έφορο Εκλογών Κύπρο Κυπριανού, στο στάδιο «Τάσσος Παπαδόπουλος – Ελευθερία» στο αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας για την επόμενη πενταετία.

Ευχαρίστησε «από τα βάθη της ψυχής” του όλους τους πολίτες που συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία “ανεξάρτητα από τον ποιον επέλεξαν, ανεξάρτητα από το αν με ψήφισαν ή όχι», όπως είπε.

Αλλά, πρόσθεσε, «ιδιαίτερη ευγνωμοσύνη νοιώθω για όλους τους πολίτες που μου έδωσαν μια ισχυρή εντολή. Μια εντολή για να συνενώσουμε δυνάμεις. Μια εντολή όλοι μαζί για όλους μαζί».

«Δεν υπάρχουν – και θέλω να το τονίσω – ιδεολογικά χρώματα, ότι και αν λέχθηκε στην προεκλογική περίοδο. Απόψε διαγράφονται από εμένα», τόνισε.

Αυτό που έχει σημασία σύμφωνα με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη «είναι από αύριο πώς εργαζόμαστε για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα των νέων, τα προβλήματα των ευάλωτων ομάδων, τον εκσυγχρονισμό του κράτους, τη συνέχιση με την ίδια αποφασιστικότητα για να τηρήσουμε τις αρχές της αξιοκρατίας, αλλά και να πατάξουμε τη διαφθορά».

Να συνεχίσουμε όλοι μαζί, σημείωσε, «έχοντας ως προτεραιότητα την αντιμετώπιση του προβλήματος της κατοχής που η πατρίδα μας αντιμετωπίζει, μέσα από μια λύση που δεν θα παραγνωρίζει τις ανησυχίες και την ασφάλεια των Ελληνοκυπρίων αλλά και δεν θα αγνοεί τις όποιες ανησυχίες, εύλογα μπορεί να έχουν οι Τουρκοκύπριοι».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχαρίστησε το Υπουργείο Εσωτερικών, τον Έφορο Εκλογών και όλους τους συνεργάτες του «για αυτή την άψογη εκλογική διαδικασία, την αστυνομική δύναμη Κύπρου» και όλους όσοι εργάστηκαν.

Ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους οπαδούς του αλλά και όλους όσοι τον τίμησαν με την ψήφο τους. Ευχαρίστησε «τον επικεφαλής της προεκλογικής του εκστρατείας, τον Πρόεδρο ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου».

Ευχαρίστησε επίσης τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, τους συνεργάτες στο Προεδρικό Μέγαρο και την Προεδρία ευρύτερα «για όσα μαζί κατορθώσαμε, όλοι μαζί και με τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις, να φέρουμε εις πέρας».

«Γνωρίζω ότι ακόμα έχουμε πολλά να προσφέρουμε, γνωρίζω ότι ακόμα πρέπει να πράξουμε περισσότερα. Γι’ αυτό και επιμένω στην ενότητα. Γι’ αυτό και επιμένω σε μια ευρύτερη συνεργασία», ανέφερε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Συνέχισε λέγοντας ότι «θέλω να πιστεύω πως όλοι, μετά τη σημερινή εκλογική διαδικασία, μετά το σημερινό αποτέλεσμα, θα κατανοήσουμε – και δεν έχω αμφιβολία για τον πατριωτισμό κανενός – ότι είναι μέσα από τη συνεργασία που θα πετύχουμε αυτά που χρωστούμε στον κυπριακό λαό».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχαρίστησε τους νέους για την εμπιστοσύνη που του έδειξαν.

Ευχαρίστησε επίσης «εκείνους που με πρότειναν, εκείνους που με στήριξαν από την ευρύτερη κοινωνία των πολιτών, τους πανεπιστημιακούς, τους αγωνιστικές, τους αντιστασιακούς, τους θρησκευτικούς παράγοντες, όλους γενικότερα όσοι στάθηκαν για να βάλουν την υπογραφή τους και να με στηρίξουν αλλά και ευρύτερα δραστηριοποιούμενοι να έχουμε το αποτέλεσμα που σήμερα είχαμε».

Ευχαρίστησε ακόμα το στενό οικογενειακό του περιβάλλον, την σύζυγό του Άντρη, τις κόρες, τους γαμπρούς του και τα εγγόνια του, καθώς και την μητέρα του της οποίας η ευχή εισακούστηκε, όπως είπε.

Στο χώρο εκτός από υποστηρικτές του Προέδρου Αναστασιάδη, βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, Υπουργοί, ο Ευρωβουλευτής και Βουλευτές ΔΗΣΥ. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνοδευόταν, μεταξύ άλλων, από την οικογένεια του και τον Πρόεδρο ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου.

ΚΥΠΕ – Ήβη Μιτσίδου Phillips
– ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 04/02/2018 23:22

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: