Ο ΠΑΟΚ κέρδισε 3-1 τον Ατρόμητο και προκρίθηκε στους «4» του Κυπέλλου Ελλάδας




Ο ΠΑΟΚ έγινε η τελευταία χρονικά ομάδα που θα μπει στην κλήρωση των ημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδας, που θα γίνει τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου.

Ο “δικέφαλος του βορρά” νίκησε στο Περιστέρι 3-1 τον Ατρόμητο και με δύο νίκες προκρίθηκε στα ημιτελικά. Για την ομάδα του Λουτσέσκου σκόραραν οι Σάκχοφ (30′), Κάνιας (67′) και Κουλούρης (79′). Για τους γηπεδούχους είχε ισοφαρίσει προσωρινά στο 54′ ο Βασιλακάκης. Στην κλήρωση θα μπουν εκτός από τον ΠΑΟΚ και οι ΑΕΚ, Πανιώνιος, ΑΕΛ.

Ο ΠΑΟΚ, έχοντας το 2-0 του πρώτου αγώνα ως παρακαταθήκη είχε τον πρώτο λόγο και δεν χρειαζόταν να… ρισκάρει. Αντίθετα ο Ατρόμητος ήταν αυτός που “καιγόταν” για ένα γρήγορο γκολ και προσπάθησε από την αρχή να το πετύχει.

Οι Περιστεριώτες είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και δημιουργούσαν φάσεις μπροστά στην εστία του Πασχαλάκη, χωρίς να καταφέρουν να βρουν τον στόχο. Στο 26′, μάλιστα, έχασαν μοναδική ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ, όμως το σουτ του Ντιγκινί πέρασε λίγο έξω.

Κόντρα στη ροή του αγώνα ο ΠΑΟΚ σκόραρε και ουσιαστικά κλείδωσε την πρόκριση. Στο 30′ ο Σάκχοφ έδωσε στον Κουλούρη αυτός πάτησε στον Ουκρανό, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 1-0.

Στην επανάληψη ο Ατρόμητος δεν είχε να χάσει κάτι, πίεσε και κατάφερε να ισοφαρίσει στο 54′, καθώς ο Βασιλακάκης με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Η ομάδα του Κάναντι συνέχισε να έχει την κατοχή και να χάνει μοναδική ευκαιρία στο 66′, καθώς ο Μαλεζάς έδιωξε πάνω στην γραμμή το σουτ του Κωστόπουλου.

Ένα λεπτό αργότερα ο Κάνιας με σουτ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κι έκανε το 2-1, ενώ το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε ο Κουλούρης στο 79′.

Διαιτητής: Στυλιαράς (Αιτ/νίας)
Κίτρινες: Μπουσούλατζιτς, Σάκιτς
Ατρόμητος (Νταμίρ Κάναντι): Μίρκοβιτς, Σάκιτς, Καρασαλίδης, Ρισβάνης, Κιβρακίδης, Νάτσος (73′ Κυριακίδης), Μπουσούλατζιτς, Ούμπιδες, Μπρούνο, Ντιγκινί (46′ Βασιλακάκης), Ντάουντα (46′ Κωτσόπουλος).
ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος (57′ Κρέσπο), Βαρέλα, Μαλεζάς, Αζεβέδο, Κάνιας, Σάκχοφ (75′ Μουλέν), Λημνιός, Πέλκας (61′ Μπίσεσβαρ), Μακ, Κουλούρης.

Νίκος Λάκατας, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: