Ο φάκελος της Κύπρου θα ξεκινήσει να δημοσιοποιείται πολύ σύντομα, λέει ο Συλλούρης




Την ημερομηνία δημοσιοποίησης του ψηφιοποιημένου υλικού που περιέχεται στον φάκελο της Κύπρου προσδιορίζει ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κύπρου Δημήτρης Συλλούρης, με συνέντευξή του, λίγες ώρες μετά τη συνάντησή του στην Αθήνα με τον Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Βούτση.

«Είμαστε σήμερα στο στάδιο της έναρξης δημοσιοποίησης, τόμων με τόμων, ολόκληρου του φακέλου της Κύπρου» τόνισε και προσέθεσε πως υπάρχει μία μικρή πιθανότητα να γίνει ακόμη και πριν το τέλος Μαρτίου. Σε ό,τι αφορά το περιεχόμενο του, καθιστά σαφές πως δεν θα γίνει επεξεργασία του υλικού, αλλά θα δοθεί αυτούσιο στη δημοσιότητα.

Επίσης, αποκαλύπτει τι συμφώνησε στη συνάντησή του με τον πρόεδρο της ελληνικής Βουλής στο επίπεδο κοινοβουλευτικής συνεργασίας και της τριμερούς συνεργασίας με την Αίγυπτο.

Παράλληλα, στη συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Συλλούρης μιλάει για το Κυπριακό και εκφράζει την ελπίδα εντός του 2018 να καθίσουν εκ νέου στο τραπέζι των συζητήσεων όλες οι πλευρές, τονίζοντας ωστόσο την ανάγκη να γίνει αρκετή προεργασία και προσυνεννοήσεις πριν προχωρήσουν σε νέες διαβουλεύσεις.

«Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα πάρει η δική μας πλευρά πρωτοβουλίες» επισήμανε και διαμήνυσε πως «δεν θα αναμένουμε να πάρει πρωτοβουλία ο ΟΗΕ για λύση του Κυπριακού» ενώ εξέφρασε την ελπίδα η τουρκική πλευρά να ανταποκριθεί.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ ΕΔΩ

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ

10/02/2018 09:00
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: