Ο Ερντογάν φέρεται να απείλησε και τον Πούτιν: “Κράτησε τον Άσαντ μακριά από την Αφρίν”…




ΡΕΠΟΡΤΑΖ: MIGNATIOU.COM

Λίγο-πολύ ότι απείλησε και τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, παρουσιάζουν τον Ταγίπ Ερντογάν οι εθνικιστικές και ισλαμιστικές εφημερίδες και ιστοσελίδες της Τουρκίας.

Τον φέρουν να ζήτησε από τον κ. Πούτιν, ο οποίος βεβαίως έχει και το πάνω χέρι στη σχέση τους, «να κρατήσει τον Άσαντ μακριά από την Αφρίν».

Η πληροφορία δεν επιβεβαιώθηκε από ανεξάρτητες πηγές ή τη ρωσική κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τις διαρροές από την Τουρκική Προεδρία, ο κ. Ερντογάν είπε στον πρόεδρο της Ρωσίας: «Κράτησε υπό τον έλεγχο σου τους συμμάχους σου στη Συρία. Θα υπάρξουν συνέπειες».

Ο πρόεδρος της Τουρκίας αναφερόταν στις πληροφορίες ότι οι Κούρδοι μαχητές του YPG, κατέληξαν σε συμφωνία με τον ηγέτη της Συρίας, Μπασάρ αλ-Ασαντ, ο οποίος δέχθηκε να στείλει δικές του δυνάμεις για να τους βοηθήσουν να αντιμετωπίσουν την τουρκική εισβολή. Η πληροφορία που είχε μεταδοθεί από ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, προκάλεσε πανικό στην Άγκυρα, η οποία έσπευσε αμέσως να επικοινωνήσει με τη Μόσχα και την Τεχεράνη.

Οι Τούρκοι υποστηρίζουν ότι ο κ. Πούτιν απάντησε στον κ. Ερντογάν ότι δεν γνώριζε για την ύπαρξη οποιασδήποτε συμφωνίας.

Οι Τούρκοι υποστηρίζουν ότι ο κ. Ερντογάν τόνισε στον Ρώσο ομόλογό του ότι ο τουρκικός στρατός «θα συνεχίσει την πρόοδό του προς την Αφρίν με αποφασιστικότητα», προειδοποιώντας ότι οι προσπάθειες του συριακού καθεστώτος για είσοδο στον θύλακα θα προκαλέσουν ανεπιθύμητες συνέπειες.

Ως γνωστόν, η Ρωσία και το Ιράν έχουν επιρροή στον κ. Άσαντ, τον οποίο βοηθούν με όλους τους τρόπους, κυρίως στρατιωτικά.

Η Τουρκία, με δηλώσεις ανώτερων αξιωματούχων της, απείλησε με καταστροφή τον Άσαντ αν στείλει τα στρατεύματα του στην Αφρίν. Οι Κούρδοι του YPG, ως κίνηση τακτικής, δήλωσαν χθες το βράδυ ότι η συμφωνία αφορά τη φύλαξη των συνόρων με την Τουρκία από τις συριακές δυνάμεις.

Θυμίζουμε ότι Ρώσοι, που είναι οι πιο στενοί σύμμαχοι του Άσαντ, απόσυραν τις δυνάμεις τους από την περιοχή του Αφρίν όταν η Τουρκία ξεκίνησε την εισβολή, τον περασμένο μήνα.

Διπλωματικοί παρατηρητές πιστεύουν ότι ο πρόεδρος της Συρίας θα προχωρήσει και θα στείλει τις δυνάμεις του στην Αφρίν.

  • Κατά τα άλλα, οι κ. Πούτιν και Ερντογάν συμφώνησαν να συνεχίσουν τη συνεργασία τους εναντίον των τρομοκρατών, όπως ανέφερε η διαρροή της Τουρκικής Προεδρίας.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΔΩ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: