Ο Αντόνιο Μπαντέρας θα ενσαρκώσει τον Πικάσο σε τηλεοπτική σειρά




Ο Ισπανός ηθοποιός Αντόνιο Μπαντέρας που ενσαρκώνει τον Πικάσο στην τηλεοπτική σειρά “Genius Picasso” του National Geographic δήλωσε ότι αισθάνεται “τεράστια ευθύνη” απέναντι στον διάσημο ζωγράφο και “ήρωα της Μάλαγα”.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της σειράς στα στούντιο της Βουδαπέστης, ο ηθοποιός, μακιγιαρισμένος για να μοιάζει στον Πικάσο σε μεγάλη ηλικία, λέει ότι ο διάσημος ζωγράφος “έχει γεννηθεί στον τόπο του” την Μάλαγα, πρωτεύουσα της Ανδαλουσίας.

Ο ηθοποιός σημειώνει ότι “μεγάλωσε στην σκιά” αυτής της “επιβλητικής φυσιογνωμίας”, που ήταν, όπως υπογραμμίζει, “ίσως ο πιο σημαντικός καλλιτέχνης του 20ου αιώνα”.

“Όταν πήγαινα σχολείο κρατώντας από το χέρι τη μαμά μου κάθε πρωί, διασχίζαμε την πλατεία Μερθέδ”, όπου βρίσκεται το σπίτι όπου γεννήθηκε ο Πικάσο, θυμάται.

“Ξέρω καλά ότι θα με περάσουν από κόσκινο και θα με κριτικάρουν”, προσθέτει γελώντας, “όπως ο Πικάσο ήξερε, όταν ζωγράφιζε το έργο ‘Οι Δεσποινίδες της Αβινιόν’ ότι ορισμένοι θα ήθελαν να τον σκοτώσουν επειδή αυτό δεν ταίριαζε στην εποχή”.

Η σειρά αυτή δέκα επεισοδίων για τον Πικάσο που προγραμματίζεται να προβληθεί στις 23 Απριλίου στη Γαλλία και στις 24 Απριλίου στις ΗΠΑ, του φαίνεται ως ένα πολύ ενδιαφέρον εγχείρημα για να διηγηθεί τη ζωή “μιας τέτοιας προσωπικότητας”.

Στ. Μπέκου, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: