Κλειστοί την Τρίτη οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί: Συγκέντρωση των εργαζομένων στο υπουργείο Εσωτερικών

Συγκέντρωση στο υπουργείο Εσωτερικών για τους παιδικούς σταθμούς. Φωτογραφία αρχείου, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Παντελής ΣαίταςΣυγκέντρωση στο υπουργείο Εσωτερικών για τους παιδικούς σταθμούς. Φωτογραφία αρχείου, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Παντελής Σαίτας

Κλειστοί θα παραμείνουν αύριο Τρίτη οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί λόγω κινητοποίησης της ΚΕΔΕ, της ΠΟΕ-ΟΤΑ και της ΠΑΣΥΒΝ (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Βρεφονηπιοκόμων), ενώ στις 10:00 έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εσωτερικών.

Ο δήμος Αθηναίων ωστόσο έχει ανακοινώσει ότι οι 75 βρεφονηπιακοί σταθμοί του θα παραμείνουν ανοιχτοί, ενώ η ΠΟΕ-ΟΤΑ «απάντησε» με προκήρυξη 24ωρης απεργίας για όλους τους εργαζομένους στους δημοτικούς σταθμούς.

Αιρετοί, συνδικαλιστές και εργαζόμενοι με κοινή επιστολή τους ζητούν άμεση συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για να του εκφράσουν την αντίθεσή τους στη νομοθετική ρύθμιση που προβλέπει την υποχρεωτική ένταξη στο νηπιαγωγείο των παιδιών από την ηλικία των τεσσάρων ετών.

Όπως υποστηρίζουν, αυτό θέτει σε κίνδυνο τη λειτουργία 1.600 δημοτικών δομών και οδηγεί στην ανεργία χιλιάδες συμβασιούχους εργαζόμενους σε αυτές.

19/02/2018 11:10
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Greece

Be the first to comment on "Κλειστοί την Τρίτη οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί: Συγκέντρωση των εργαζομένων στο υπουργείο Εσωτερικών"

Leave a comment

Your email address will not be published.

*