Κυρώσεις κατά της Τουρκίας για τις προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ, ζητά από την ΕΕ η Θεοχάρους




“Υπό τις περιστάσεις κρίνεται σχετικά ικανοποιητική η αντίδραση της ΕΕ στην πρόσφατη έκτακτη Σύνοδο Κορυφής, και στην δήλωση του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλτ Ντουσκ υπάρχουν θετικά στοιχεία.

“Νομικά και διπλωματικά, τα οποία πρέπει να αξιοποιηθούν στην παραπέρα άσκηση πιέσεων στην Τουρκία για τον τερματισμό της πολιτικής των κανονιοφόρων που εφαρμόζει στην Κυπριακή ΑΟΖ. Όλοι οι ηγέτες των 27 κρατών – μελών αποδέχονται ότι η κατοχική χώρα καταστρατηγεί το διεθνές δίκαιο και παρανομεί και εφόσον δεν τερματίσει τις παρανομίες της, το επόμενο στάδιο δεν μπορεί να είναι άλλο από την ακύρωση της συνάντησης της Βάρνας και την έναρξη διαδικασιών για την επιβολή κυρώσεων ξεκινώντας από την προενταξιακή βοήθεια”.

Αυτά αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πρόεδρος της Αλληλεγγύης, Ελένη Θεοχάρους με αφορμή την πρόσφατη άτυπη Σύνοδο της ΕΕ και προσθέτει:

“Το επόμενο βήμα δεν μπορεί να είναι άλλο από την ενεργοποίηση του άρθρου 42, παρ. 7 των Συνθηκών εφόσον η Τουρκία δεν τερματίσει την παράνομη επιθετική της συμπεριφορά, που δεν συνάδει με το καθεστώς του υπό ένταξη κράτους”.

ΚΥΠΕ
ΚΥΠΡΟΣ-Λευκωσία
25/02/2018 12:13

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: