Κυπελλούχος Ισπανίας η Μπαρτσελόνα : Νίκησε την Ρεάλ Μαδρίτης 92-90




Κυπελλούχος Ισπανίας για 24η φορά στην ιστορία της και πρώτη από το 2013 αναδείχτηκε η Μπαρτσελόνα, νικώντας τη Ρεάλ Μαδρίτης, στο clasico Κυπέλλου, 92-90, στην Γκραν Κανάρια Αρένα. 

Μεταμορφωμένοι προς το καλύτερο οι «μπλαουγκράνα», με προπονητή τον Σβέτισλαβ Πέσιτς, οικοδόμησαν διαφορά αλλά η «βασίλισσα», στην επιστροφή του Μεξικανού σέντερ Γκουστάβο Αγιόν 3,5 μήνες μετά το σοβαρό τραυματισμό του στον ώμο, αντέδρασε και απείλησε τους Καταλανούς στο τέλος.

Η Ρεάλ είχε παράπονα, πάντως για φάουλ στον Τέιλορ στην τελευταία φάση. Πρώτος σκόρερ της Μπαρτσελόνα αναδείχτηκε ο Παού Ρίμπας με 21 πόντους (4ρ., 2ασ.), 17 πρόσθεσε ο Άντε Τόμιτς που είχε και 5 ριμπάουντ, ενώ από 12 πόντους πέτυχαν οι Σάντερς και Χάνγκα.

Από τη Ρεάλ ο Τζέι Σι Κάρολ σημείωσε 18 πόντους με 4/7 τρίποντα και 17 ο Τρέι Τόμπκινς με 5/5 τρίποντα! Ντόντσιτς, Καμπάτσο και Ρούντι Φερνάντεθ πέτυχαν από 14 πόντους, αλλά στο τέλος ήταν λυπημένοι για την απώλεια του πρώτου τίτλου της σεζόν.

Ο τομέας των ριμπάουντ ήταν “κλειδί” για τη νίκη της Μπάρτσα, καθώς είχαν 39 έναντι 23 της «βασίλισσας», με τον Αντριέν Μοερμάν να μαζεύει τα 7 για τους νικητές. Ο Τομά Ερτέλ αναδείχτηκε ΜVP του Copa del Rey.

Πολυνίκης του θεσμού, είναι από το βράδυ της 18ης Φεβρουαρίου, ο αρχηγός της Μπαρτσελόνα, Χουάν Κάρλος Ναβάρο, με 7 τρόπαια στον θεσμό, ξεπερνώντας τον Φελίπε Ρέγιες της Ρεάλ Μαδρίτης που έμεινε στα 6.

Η Ρεάλ ξεκίνησε καλύτερα και προηγήθηκε με 21-15, αλλά από τη 2η περίοδο και μετά η Μπαρτσελόνα επέβαλε το ρυθμό της και διατηρούσε το προβάδισμα. Μάλιστα, στην 3η περίοδο, οι παίκτες του Πέσιτς ξέφυγαν με 35-51, χάρη σε επιμέρους σκορ 1-11, για το 52-67, στο 30ο λεπτό.

Με τρίποντα του συνήθη ύποπτου Τζέι Σι Κάρολ, οι Μαδριλένοι μείωσαν σε 67-78, ενώ ο Αργεντινός γκαρντ της Ρεάλ, Καμπάτσο, έκανε το 75-83, με βολές, στο 37ο λεπτό. Ακολούθησε λάθος του Ερτέλ, ο Αργεντινός μείωσε ακόμη περισσότερο (80-85), με τον Σάντερς να πετυχαίνει παλικαρίσιο καλάθι για το 82-89, 55″ πριν από το τέλος.

Τότε, ο Τόμπκινς πήγε να βάλει… φωτιά στον αγώνα, αφού με δύο τρίποντα μείωσε στο καλάθι, 90-92 για την ομάδα της Μαδρίτης. Ο Οριόλα είχε δυο χαμένες βολές, αλλά το τελευταίο τρίποντο του Φαμπιάν Κοζέρ ήταν άστοχο με τον Τζέφρι Τέιλορ να χάνει ακολούθως το φόλοου που θα έστελνε το παιχνίδι στην παράταση.

Ο Πάμπλο Λάσο διαμαρτυρήθηκε έντονα για φάουλ στον φόργουορντ της ομάδας του σε νεκρό χρόνο με το replay να τον δικαιώνει, αφού έδειξε πως ο Άντε Τόμιτς έχει βρει καθαρά το χέρι του αντιπάλου του.

Aσπασία Βελονάκη, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: