Κίνδυνο απρόβλεπτων εξελίξεων λόγω της τουρκικής επιθετικότητας “βλέπει” το Ποτάμι

Ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης μιλάει στην 7η μεγάλη συνάντηση των αντιπροσώπων του κόμματος, Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣΟ επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης μιλάει στην 7η μεγάλη συνάντηση των αντιπροσώπων του κόμματος, Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

«Επικίνδυνη κλιμάκωση προοιωνίζεται η πρόσφατη τουρκική επιθετικότητα στον θαλάσσιο χώρο των Ιμίων» τονίζει το Ποτάμι, προειδοποιώντας ότι δεν μπορούν να αποκλειστούν απρόβλεπτες εξελίξεις στην περιοχή.

«Οι εξαιρετικά επικίνδυνες κινήσεις του τουρκικού πολεμικού ναυτικού και ακτοφυλακής δεν θέτουν σε κίνδυνο μόνο την ασφάλεια πληρωμάτων και σκαφών αλλά και την ειρήνη στην εξαιρετικά ευαίσθητη περιοχή του Αιγαίου.

»Η ψύχραιμη στάση της ελληνικής πλευράς απέναντι σε αυτήν την πρωτοφανή προκλητικότητα της Τουρκίας αποδεικνύει για μία ακόμα φορά τη σοβαρότητα με την οποία οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις χειρίζονται ακραίες συμπεριφορές της γειτονικής χώρας, που για μία ακόμα φορά αποδεικνύει έμπρακτα ότι αποτελεί έναν από τους κυριότερους παράγοντες αστάθειας και ανασφάλειας στην περιοχή, όχι μόνο του Αιγαίου, αλλά και της ανατολικής Μεσογείου» αναφέρει σε ανακοίνωση του του Ποτάμι και προσθέτει:

«Για πολλοστή φορά καλούμε την Άγκυρα να δείξει σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο και να σταματήσει τις εθνικιστικές πρακτικές, που τίποτε δεν αποκλείει να οδηγήσουν σε απρόβλεπτες εξελίξεις για την περιοχή και όχι μόνο.»

Be the first to comment on "Κίνδυνο απρόβλεπτων εξελίξεων λόγω της τουρκικής επιθετικότητας “βλέπει” το Ποτάμι"

Leave a comment

Your email address will not be published.

*