Και δεύτερη ομάδα συριακών δυνάμεων έφτασε στην Αφρίν: Ισχυρή η αντίσταση των Κούρδων




Μια δεύτερη ομάδα μελών των Συριακών δυνάμεων, που ελέγχονται από τον Πρόεδρο Άσαντ, εισήλθε στην Αφρίν, που ελέγχεται και σήμερα από τους Κούρδους αντάρτες του YPG, οι οποίοι αντιστέκονται με ισχυρό τρόπο. Οι στρατιώτες αυτοί θα λάβουν μέρος στον πόλεμο που ξεκίνησε η Τουρκία με την εισβολή της στη Συρία.

Οι παραπάνω πληροφορίες προέρχονται από το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA της Συρίας και αναμεταδόθηκαν από το κινεζικό πρακτορείο Xinhua.

Η δεύτερη παρτίδα των συριακών δυνάμεων έφτασε στην Αφρίν, 24 ώρες μετά την πρώτη. Ήδη αναπτύχθηκαν σε κεντρικά σημεία της πόλης για να βοηθήσουν την υποστήριξη του κουρδικού λαού για να προφυλάξει τα χωριά και τα σπίτια του, εναντίον της τουρκικής επίθεσης.

https://twitter.com/twitter/statuses/966381167514660865

Χθες τα τουρκικά βομβαρδιστικά στόχευαν περιοχές κοντά στα σημεία συγκέντρωσης των φιλοκυβερνητικών μαχητών στην είσοδο της Αφρίν.

Παρά τις περί του αντιθέτου δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων, οι βομβαρδισμοί δεν σταμάτησαν τις συριακές δυνάμεις από το να εισέλθουν στην πόλη.

Η Αφρίν, που βρίσκεται στην επαρχία Αλέπο, έχει αντέξει τις επιθέσεις των Τούρκων που διαρκούν για ένα μήνα. Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι  οι μαχητές των Κούρδων (YPG) αντέχουν και μάλιστα αντεπιτίθενται.

Με ανακοίνωση της η οργάνωση YPG χαιρέτισε την άφιξη των συριακών φιλοκυβερνητικών δυνάμεων.

Σημειώνουμε ότι ακόμα και τώρα οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίζουν να θεωρούν συμμάχους τους Κούρδους της Συρίας και τους υποστηρίζουν για την καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους.

ΑΝ και η Ουάσιγκτον ανακοίνωσε ότι υποστηρίζει το δικαίωμα της Τουρκίας να αμυνθεί, κάλεσε την Άγκυρα να επιδείξει αυτοσυγκράτηση.

Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε την Τρίτη ότι ο υπουργός Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον και ο πρόεδρος της Τουρκίας συμφώνησαν να πραγματοποιήσουν περαιτέρω συναντήσεις και να δημιουργήσουν ομάδες εργασίας για να διευκολύνουν την άμβλυνση της έντασης στην Αφρίν.

Το YPG ελέγχει την Afrin από το 2012 μετά την αποχώρηση των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων από την περιοχή, όπου η πλειοψηφία είναι Κούρδοι.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: