Καλλιτέχνες του δρόμου “ζωντανεύουν” με έργα τους τοίχους στο Δελχί




Αντιμέτωποι με τοίχους ήρθαν, στο Δελχί, οι καλλιτέχνες δρόμου Ντούγκλας Κάστρο και Ρενάτο Περερίρα. Το βραζιλιάνικο ντουέτο Bicicleta Sem Freio συχνά δουλεύει μαζί, σε μία μόνο τοιχογραφία.

Αυτή τη φορά, σε μια αγορά της πρωτεύουσας της Ινδίας, δούλεψαν ο καθένας χωριστά, πλάτη-πλάτη θα έλεγε κανείς. Τις δύο πολύχρωμες τοιχογραφίες τους τις βάφτισαν «Ερχόμενοι πρόσωπο με πρόσωπο με τοίχους».

Η τοιχογραφία του Ρενάτο είναι ένα ζωηρόχρωμο πουλί. Η τοιχογραφία του Ντούγκλας είναι μια οργιώδης βλάστηση, σουρεαλιστικά φύλλα και λουλούδια, μια αποτύπωση της ζωής στην οποία στάθηκε μάρτυρας κόβοντας βόλτες στα πάρκα του Δελχί.

Περίσσευε η αγάπη με την οποία οι κάτοικοι της συνοικίας αγκάλιασαν τους δύο καλλιτέχνες την ώρα που δημιουργούσαν. Γέλια, τα παιδιά έπαιζαν, φωτογραφίες τραβήχτηκαν, φιλίες γεννήθηκαν. Όμορφες, ζεστές στιγμές. Ο Ντούγκλας και ο Ρενάτο «αντιμετώπισαν» τοίχους ως καλλιτέχνες, οι «τοίχοι» ανάμεσα στους ανθρώπους έσπασαν.

Τις τοιχογραφίες των Bicicleta Sem Freio παρήγγειλε το Ίδρυμα ST+Art και το πολιτιστικό κέντρο Sanskriti Kendra. Την επιμέλεια και παραγωγή των έργων του βραζιλιάνικου δίδυμου έχει αναλάβει ο δημιουργικός οίκος – έτσι αυτοχαρακτηρίζεται – Justkids.

26/02/2018 10:00
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Greece

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: