Ηρεμία πριν από τη θύελλα; Διακριτικές οι κινήσεις της Ελλάδας και της Τουρκίας στα Ίμια

Καταπληκτικη φωτογραφία του ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΡΟΣΟΥ από την περιοχή των Ιμίων. «Από μακριά και αγαπημένοι» μπορεί να είναι ο τίτλος της εικόνας  στη θαλάσσια περιοχή των Ιμίων, σήμερα Παρασκευή 16/2/2018 , 4.00 απόγευμα, όπως την κατέγραψε ο φακός του kalymnos-news.gr. Από Ελληνικής πλευράς το ΠΑΘ «Ρω» ΛΣ 70  στην Καλόλιμνο και σε απόσταση από τα Ίμια. Από τουρκικής πλευράς η ακταιωρός TCSG GUVEN  702 ,νότια Ιμίων και πλησίον των μικρασιατικών παραλίων.Καταπληκτικη φωτογραφία του ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΡΟΣΟΥ από την περιοχή των Ιμίων. «Από μακριά και αγαπημένοι» μπορεί να είναι ο τίτλος της εικόνας στη θαλάσσια περιοχή των Ιμίων, σήμερα Παρασκευή 16/2/2018 , 4.00 απόγευμα, όπως την κατέγραψε ο φακός του kalymnos-news.gr. Από Ελληνικής πλευράς το ΠΑΘ «Ρω» ΛΣ 70 στην Καλόλιμνο και σε απόσταση από τα Ίμια. Από τουρκικής πλευράς η ακταιωρός TCSG GUVEN 702 ,νότια Ιμίων και πλησίον των μικρασιατικών παραλίων.

ΤΗΣ ΣΑΝΤΥΣ ΛΑΔΙΚΟΥ
MIGNATIOU.COM

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι πάντες σε ξηρά, θάλασσα και αέρα στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου καθώς οι κινήσεις που γίνονται στην «σκακιέρα» του Αιγαίου είναι ναι μεν διακριτικές, αλλά υπαρκτές.

Την Παρασκευή το απόγευμα τουρκικά σκάφη βρέθηκαν στην ευρύτερη περιοχή των Ιμίων από την πλευρά των γειτονικών ακτών. Στην άλλη πλευρά την ελληνική, περιπολεί ελληνικό σκάφος όπως άλλωστε συνηθίζεται όλα αυτά τα χρόνια.

Αν και πολλοί μιλούν για αποκλιμάκωση της έντασης, είναι γνωστό ότι οι ακρίτες είναι σε επιφυλακή. Μάλιστα στρατιωτικά ελικόπτερα έκαναν βραδινές πτήσεις περνώντας πάνω από την Κω την Τετάρτη το βράδυ. Σε αυτή την φάση γίνονται προσπάθειες να κρατηθούν χαμηλοί τόνοι πάντως όμως με επιφύλαξη καθώς οι κινήσεις των γειτόνων πολλές φορές είναι απρόβλεπτες.

Αν και τόσα χρόνια γίνεται λόγος για την μάχη της τσιπούρας, αυτή την φορά τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά.

Σύμφωνα με τα όσα μας είπε ο Πρόεδρος του Αλιευτικού Συλλόγου Παράκτιας Αλιείας– Ξιφία Καλύμνου «ΠΑΝΑΓΙΑ ΥΠΑΠΑΝΤΗ» Μανώλης Κουλιάς, η εποχή της τσιπούρας έχει τελειώσει εδώ και αρκετές ημέρες. Οι ψαράδες από την Κάλυμνο δεν πηγαίνουν στην ευρύτερη περιοχή των Ιμίων για ψάρεμα καθώς δεν υπάρχουν ψάρια εδώ και 1 μήνα στις βραχονησίδες.

Είναι γνωστό άλλωστε ότι η περίοδος της τσιπούρας έχει συγκεκριμένη χρονική διάρκεια. Μάλιστα όπως μας είπε ο κύριος Κουλιάς οι Καλύμνιοι ψαράδες θα επισκεφτούν τις βραχονησίδες του χρόνου πάλι καθώς δεν υπάρχουν αυτή την εποχή ψάρια εκεί.

Παρακάτω δείτε το video του Δημήτρη Δρόσου στην ιστοσελίδα KALYMNOS NEWS με χαρακτηριστικές εικόνες από την κατάσταση στη θαλάσσια περιοχή των Ιμίων σήμερα Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018 ,4.00 απόγευμα. Επίσης στο video θα δείτε και τη βραχονησίδα CAVUS απέναντι από τα Ίμια όπου οι Τούρκοι κατασκευάζουν στρατιωτικό παρατηρητήριο.

 

Be the first to comment on "Ηρεμία πριν από τη θύελλα; Διακριτικές οι κινήσεις της Ελλάδας και της Τουρκίας στα Ίμια"

Leave a comment

Your email address will not be published.

*