Η Τουρκία δοκιμάζει τα όρια της πολεμικής της μηχανής στο Αφρίν: Άρματα με σύστημα αυτοπροστασίας…




Ρεπορτάζ: MIGNATIOU.COM

Σύμφωνα με πληροφορίες από διπλωματικές και στρατιωτικές πηγές, η Τουρκία μετέφερε, πιθανότατα στις 13 Φεβρουαρίου, Αμερικανικής κατασκευής άρματα μάχης Μ60Τ για να πάρουν μέρος στις μάχες στο Αφρίν της Συρίας.

Τα τεθωρακισμένα που έχουν μεταφερθεί, σύμφωνα με τις φωτογραφίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, φέρουν τηλεχειριζόμενο πύργο με πολυβόλο ’50 στον πύργο του άρματος και το σημαντικότερο, είναι εξοπλισμένα με σύστημα laser εγκαίρου προειδοποίησης για επερχόμενο βλήμα και συστήματος αυτοπροστασίας!

Η Τουρκία εσπευσμένα προχώρησε στην εγκατάσταση συστήματος αυτοπροστασίας στα τεθωρακισμένα της, πιθανότατα συστήματος κατασκευασμένου από την Τουρκική πολεμική βιομηχανία, θορυβημένη από τις απώλειες που υπέστη στα πεδία των μαχών του Αφρίν από τις προσβολές των αρμάτων της από αντιαρματικούς πυραύλους που διαθέτουν οι Κούρδοι μαχητές στην περιοχή.

Η κίνηση αυτή από τις Τουρκικές ένοπλες δυνάμεις δείχνει την άμεση συνεργασία που υφίσταται μεταξύ του στρατού της χώρας και της πολεμικής της βιομηχανίας, το επίπεδο τεχνολογικής προόδου της βιομηχανίας της, την ταχύτητα που επιδεικνύει στην ενσωμάτωση νέων συστημάτων εγχώριας κατασκευής και το γεγονός ότι η Τουρκία είναι αποφασισμένη να δοκιμάσει τα όρια της πολεμικής της μηχανής στα πεδία των μαχών της Συρίας.

Πληροφορίες θέλουν η Ελληνική πλευρά να γνωρίζει αυτές τις εξελίξεις και να προσπαθεί εσπευσμένα να βρει τρόπους και πόρους ώστε να εκσυγχρονίσει μέρος του ελληνικού αρματικού δυναμικού με ανάλογα συστήματα.

15 Φεβρουαρίου, 2018
Mignatiou.com, syria.liveuamap.com
Αφρίν, Συρία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: