Οι Τούρκοι συνεχίζουν τις προκλήσεις: Εξέδωσαν NAVTEX για “έρευνες” και στην Κρήτη!

File Photo: Έρευνες ανατολικά της Κρήτης έχουν προγραμματίσει οι Τουρκοι. Στη φωτογραφία ελληνικό πολεμικό πλοίο. Φωτογραφία  ΑΠΕ- ΜΠΕ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΕΝ ,STRFile Photo: Έρευνες ανατολικά της Κρήτης έχουν προγραμματίσει οι Τουρκοι. Στη φωτογραφία ελληνικό πολεμικό πλοίο. Φωτογραφία ΑΠΕ- ΜΠΕ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΕΝ ,STR

Παρά την χθεσινή σκληρή απάντηση της Ευρώπης για τις τουρκικές προκλήσεις, η Άγκυρα δεν φαίνεται διατεθειμένη να σταματήσει τον… χαβά της και εξέδωσε NAVTEX για την περιοχή της Κρήτης.

Ο αποκλεισμός της θαλάσσιας περιοχής ανατολικά του νησιού γίνεται όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Millitaire, για επιστημονικές έρευνες. Οι Τούρκοι θα χρησιμοποιούν ένα πλοίο με γερμανική σημαία, και εχουν δεσμεύσει την περιοχή τον μήνα Μάρτιο.

Είναι η δεύτερη φορά τους τελευταίους μήνες που η Τουρκία προκαλεί επικαλούμενη έρευνες με κρατικής ιδιοκτησίας της Γερμανίας ερευνητικό πλοίο -του Πανεπιστημίου του Αμβούργου- στη συγκεκριμένη περίπτωση, με Νavtex που αφορούν περιοχές ευθύνης της Ελλάδας, αλλά και της Κύπρου σε αυτή την περίπτωση.

Το εν λόγω ερευνητικό, είχε διεξαγάγει επιστημονικές έρευνες σε θαλάσσιες περιοχές της Κύπρου κατά την περίοδο 2010-2011 με βάση την Λεμεσό και εγκρίσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η NAVTEX όπως τη δημοσιεύει το site millitaire.gr

Η NAVTEX όπως τη δημοσιεύει το site millitaire.gr

 

 

 

Be the first to comment on "Οι Τούρκοι συνεχίζουν τις προκλήσεις: Εξέδωσαν NAVTEX για “έρευνες” και στην Κρήτη!"

Leave a comment

Your email address will not be published.

*