Η στιγμή της επίθεσης κατά πιστών έξω από εκκλησία στη Ρωσία από το Ισλαμικό Κράτος (videos)




Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση σήμερα το μεσημέρι κατά πιστών που έβγαιναν από Ορθόδοξη Εκκλησία στο Νταγκεστάν της Ρωσίας.

Την ανάληψη της ευθύνης μετέδωσε το πρακτορείο Amaq που πρόσκειται στην ισλαμιστική οργάνωση .
Ο δράστης που κρατούσε ένα κυνηγετικό όπλο περίμενε να βγουν οι πιστοί από τον ναό και άνοιξε αμέσως πυρ εναντίον τους. Ακολούθησαν σκηνές πανικού με πιστούς να πέφτουν νεκροί και άλλοι τραυματίες από τις σφαίρες του δράστη.

Σε βίντεο που μετέδωσε το Russia Today ακούγεται ο καταιγισμός των πυροβολισμών κατά τη διάρκεια της επίθεσης, φαίνονται οι πιστοί που τρέχουν να βρουν καταφύγιο αλλά και δράστης με το όπλο στο χέρι

Σύμφωνα με μαρτυρία του ιερέα της εκκλησίας πατέρα Παβέλ στο RBK, ο δράστης φώναζε κατά την επίθεση «ο Αλλάχ είναι μεγάλος». «Σήμερα, γύρω στις 16.00 τοπική ώρα, είχαμε μόλις ολοκληρώσει τη λειτουργία, ο κόσμος άρχισε να φεύγει. Ένας γενειοφόρος άνδρας έτρεξε προς την εκκλησία φωνάζοντας “Αλλάχου Άκμπαρ” και τραυμάτισε θανάσιμα τέσσερις ανθρώπους. Ήταν οπλισμένος με μια καραμπίνα και ένα μαχαίρι. Όταν ακούσαμε τους πυροβολισμούς, κλείσαμε γρήγορα τις πόρτες για να μην μπει μέσα στο ναό».
Αστυνομικοί έσπευσαν άμεσα στο σημείο της επίθεσης και κατάφεραν να πυροβολήσουν και να σκοτώσουν τον δράστη της επίθεσης που κατά την ανταλλαγή πυροβολισμών τραυμάτισε και δύο άνδρες των σωμάτων ασφαλείας. Αργότερα οι ρωσικές Αρχές έκαναν γνωστό ότι ο δράστης ήταν ένας 23 κάτοικος της πόλης Κιζλιάρ, όπου έγινε και η επίθεση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, Russia Today

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: