Η Ρωσία κατηγορεί τους Σύρους αντάρτες ότι “επιτέθηκαν” κατά τη διάρκεια της εκεχειρίας




Ο ρωσικός στρατός κατηγόρησε τους Σύρους αντάρτες ότι εξαπέλυσαν «επίθεση» ενάντια στις καθεστωτικές δυνάμεις του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ στην Ανατολική Γούτα κατά τη διάρκεια της «ανθρωπιστικής κατάπαυσης του πυρός» που διέταξε η Μόσχα στον ανταρτοκρατούμενο θύλακα από τις 09:00 έως τις 14:00.

«Κατά τη διάρκεια της ανθρωπιστικής εκεχειρίας, μαχητές ένοπλων ομάδων συνέχισαν τις επιθέσεις εναντίον θέσεων των κυβερνητικών δυνάμεων» στην Ανατολική Γούτα και έπειτα «προέβησαν σε ευρείας κλίμακα επίθεση» στον ανταρτοκρατούμενο θύλακα, δήλωσε ο υποστράτηγος Γιούρι Γιεφτουσένκο, επικεφαλής του ρωσικού στρατιωτικού κέντρου παρακολούθησης της εκεχειρίας στη Συρία.

Σύμφωνα με τον Ρώσο υποστράτηγο, στο χρονικό διάστημα της εκεχειρίας, «οι μαχητές βομβάρδισαν με όλμους δύο φορές τον ανθρωπιστικό διάδρομο».

«Καλούμε όλους τους ηγέτες των ένοπλων ομάδων στην Ανατολική Γούτα να τηρήσουν την κατάπαυση του πυρός και να μην εμποδίζουν αμάχους να απομακρύνονται σε ασφαλείς περιοχές», υπογράμμισε ο Γιεφτουσένκο.

Περισσότερες Διεθνείς ειδήσεις εδώ

27/02/2018 20:14
ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP-Reuters-Sputnik
Μόσχα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: