Οι πλούσιοι πρέπει να πληρώνουν περισσότερους φόρους, λέει ο Γκέιτς και “καρφώνει” τον Τραμπ

File Photo: Bill Gates, Co-Chair, Bill and Melinda Gates Foundation, attends the 48th annual meeting of the World Economic Forum, WEF, in Davos, Switzerland EPA, GIAN EHRENZELLERFile Photo: Bill Gates, Co-Chair, Bill and Melinda Gates Foundation, attends the 48th annual meeting of the World Economic Forum, WEF, in Davos, Switzerland EPA, GIAN EHRENZELLER

Οπισθοδρομική χαρακτήρισε τη φορολογική μεταρρύθμιση της κυβέρνησης Τραμπ, ο δισεκατομμυριούχος, Μπιλ Γκέιτς, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι τόσο ο ίδιος όσο και πολλοί άλλοι πάμπλουτοι Αμερικανοί θα έπρεπε να πληρώνουν περισσότερους φόρους.

«Κατέβαλα επιπλέον φόρους από οποιονδήποτε, περισσότερα από 10 δισεκατομμύρια δολάρια, όμως η κυβέρνηση πρέπει να απαιτήσει από τα πρόσωπα που βρίσκονται στη θέση μου να πληρώνουν πολύ υψηλότερους φόρους», είπε ο Γκέιτς στο CNN.

Ο Μπιλ Γκέιτς είναι ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο πίσω από τον ιδρυτή της Amazon Τζεφ Μπέζος. Η περιουσία του συνιδρυτή της Microsoft εκτιμάται σε περισσότερα από 90 δισεκατομμύρια δολάρια, μεγάλο μέρος της οποίας αφιερώνεται στο φιλανθρωπικό του έργο και την ιατρική έρευνα.

Ο Γκέιτς άσκησε κριτική στη φορολογική μεταρρύθμιση του Ντόναλντ Τραμπ, η οποία εγκρίθηκε στα τέλη Δεκεμβρίου από το Κογκρέσο, το οποίο ελέγχουν οι Ρεπουμπλικάνοι, κι η οποία προβλέπει σημαντικές μειώσεις στις επιχειρήσεις.

«Δεν είναι ένα προοδευτικό νομοσχέδιο. Είναι ένα οπισθοδρομικό φορολογικό νομοσχέδιο» επισήμανε ο επιχειρηματίας, υποστηρίζοντας ότι από τα πλεονεκτήματα αυτής της μεταρρύθμισης θα επωφεληθούν οι πλέον εύποροι παρά τις διαβεβαιώσεις των Ρεπουμπλικάνων ότι από αυτή τη μεταρρύθμιση θα βγουν κερδισμένες η εργατική και μεσαία τάξη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Be the first to comment on "Οι πλούσιοι πρέπει να πληρώνουν περισσότερους φόρους, λέει ο Γκέιτς και “καρφώνει” τον Τραμπ"

Leave a comment

Your email address will not be published.

*