Η ορεινή περιοχή της Λάρνακας βραβεύτηκε ως άριστος ευρωπαϊκός προορισμός




Το βραβείο «Προορισμού EDEN» απέσπασε η ορεινή περιοχή της Λάρνακας, ενώ επιλαχών ήρθε η κοινότητα Παλαιχωρίου, στη Λευκωσία.

Ανακοίνωση του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού (ΚΟΤ) αναφέρει ότι η ορεινή περιοχή Λάρνακας και η κοινότητα Παλαιχωρίου βραβεύτηκαν στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος «European Destinations of Excellence EDEN VIII – Cultural Tourism / ‘Αριστοι Ευρωπαϊκοί Προορισμοί EDEN VIII – Πολιτιστικός Τουρισμός».

Το έργο EDEN – European Destinations of Excellence (‘Αριστοι Ευρωπαϊκοί Προορισμοί) περιλαμβάνεται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος COSME, το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή – Μονάδα Τουρισμού. Είναι ένα έργο, που προάγει τα μοντέλα ανάπτυξης βιώσιμου τουρισμού στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το οποίο εστιάζει σε ετήσιους εθνικούς διαγωνισμούς επιλογής ενός τουριστικού «προορισμού αριστείας» από κάθε συμμετέχον κράτος μέλος. Μέσω της επιλογής των προορισμών αριστείας το EDEN, προάγει τις αξίες, την ποικιλομορφία και τα κοινά χαρακτηριστικά των ευρωπαϊκών τουριστικών προορισμών, ενώ παράλληλα βελτιώνει την προβολή των αναδυόμενων ευρωπαϊκών προορισμών, δημιουργεί πλατφόρμα για τη διάδοση βέλτιστων πρακτικών σε ολόκληρη την Ευρώπη και προάγει τη δικτύωση μεταξύ των επιλεγμένων προορισμών αριστείας.

Με τον τρόπο αυτό το EDEN βοηθά στην εξάπλωση των βιώσιμων πρακτικών που εφαρμόζονται στους ‘Αριστους Ευρωπαϊκούς Προορισμούς και στη μετατροπή αυτών σε πόλους έλξης επισκεπτών ολόκληρο το χρόνο, καθώς και την αξιοποίησή τους από τους αρμόδιους φορείς ως ένα εργαλείο προβολής και προώθησής τους στο ευρύτερο κοινό.

Τη διαχείριση του προγράμματος EDEN στην Κύπρο έχει αναλάβει από το 2006 ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού (ΚΟΤ).

Άρης Βικέτος, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: