Οι Γερμανοί θα εντατικοποιήσουν τον διάλογο με την Τουρκία μετά την απελευθέρωση του Γιουτσέλ

The private jet with the released German-Turkish journalist Deniz Yuecel lands on the airfield of the airport in Tegel in Berlin, Germany, 16 February. Yuecel was in detention in Turkey over a year without prosecution. He was released from prison earlier on 16 February 2018. EPA, ALEXANDER BECHERThe private jet with the released German-Turkish journalist Deniz Yuecel lands on the airfield of the airport in Tegel in Berlin, Germany, 16 February. Yuecel was in detention in Turkey over a year without prosecution. He was released from prison earlier on 16 February 2018. EPA, ALEXANDER BECHER

Την εντατικοποίηση του διαλόγου με την Άγκυρα θα επιδιώξει το Βερολίνο, μετά και την απελευθέρωση του δημοσιογράφου Ντενίζ Γιουτσέλ από τις τουρκικές αρχές.

Αυτό τόνισε –μεταξύ άλλων- σε ομιλία του κατά τη διάρκεια της διάσκεψης για την ασφάλεια στο Μόναχο, ο Γερμανός Υπουργός Εξωτερικών, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

“Πιστεύω πως πρέπει να χρησιμοποιήσουμε την συγκυρία αυτή ώστε να αναζωογονήσουμε το διάλογο μας με την Τουρκία, γνωρίζοντας βέβαια πως αυτό δεν είναι κάτι απλό, γνωρίζοντας βέβαια πως αυτό δεν θα οδηγήσει από την μια στιγμή στην άλλη στην ομαλοποίηση», είπε ο Γερμανός ΥΠΕΞ.

Ο Γκάμπριελ πρόσθεσε επίσης πως «φυσικά στις συνομιλίες αυτές θα πρέπει να θιγούν και τα δύσκολα θέματα, όπως η επανασύσταση μιας ανεξάρτητης δικαιοσύνης στην Τουρκία, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, καθώς και της ελευθερίας του Τύπου”.

“Δεν πρέπει βέβαια από την αρχή να έχουμε την ίδια άποψη με την Τουρκία, αλλά δίχως το διάλογο με την τουρκική πλευρά δεν βλέπω το πως μπορούμε να προχωρήσουμε”, κατέληξε.

ΚΥΠΕ – Παντελής Βαλασόπουλος
Γερμανία/ΒΕΡΟΛΙΝΟ 17/02/2018 17:39

Be the first to comment on "Οι Γερμανοί θα εντατικοποιήσουν τον διάλογο με την Τουρκία μετά την απελευθέρωση του Γιουτσέλ"

Leave a comment

Your email address will not be published.

*