Η επίθεση στη Γούτα κατά των “τρομοκρατών” θα συνεχιστεί, υποστηρίζει η Τεχεράνη

People inspect the rubble of damaged buildings after several airstrikes a day earlier, rebels-held Douma, Eastern Ghouta, Syria. FILE PHOTO, EPA, MOHAMMED BADRAPeople inspect the rubble of damaged buildings after several airstrikes a day earlier, rebels-held Douma, Eastern Ghouta, Syria. FILE PHOTO, EPA, MOHAMMED BADRA

Το Ιράν, μεγάλος σύμμαχος του συριακού καθεστώτος, δήλωσε ότι η επίθεση εναντίον των «τρομοκρατικών» οργανώσεων θα συνεχιστεί στην Ανατολική Γούτα, το πολιορκημένο προπύργιο των ανταρτών, την επομένη της απόφασης του ΟΗΕ που ζητεί κατάπαυση του πυρός τριάντα ημερών στη Συρία.

«Όπως αναφέρει η απόφαση, ζώνες της περιφέρειας της Δαμασκού που είναι στα χέρια τρομοκρατών δεν περιλαμβάνονται στην κατάπαυση του πυρός και οι εκκαθαριστικές επιχειρήσεις του συριακού στρατού θα συνεχιστούν εκεί», δήλωσε ο αρχηγός των ιρανικών ενόπλων δυνάμεων στρατηγός Μοχαμάντ Μπαγερί, όπως μεταδίδει το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων IRNA.

«Σεβόμαστε την απόφαση αυτή (του ΟΗΕ), που είναι μια διεθνής απόφαση (…) και η συριακή κυβέρνηση τη σέβεται επίσης», πρόσθεσε ο στρατηγός Μπαγερί.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «το συριακό έδαφος πρέπει να εκκαθαριστεί από τρομοκρατικές οργανώσεις μέσα στους προσεχείς μήνες ώστε οι Σύροι να μπορέσουν να ζήσουν με ηρεμία».

Το συριακό καθεστώς χαρακτηρίζει «τρομοκράτες» τους τζιχαντιστές, αλλά και τους αντάρτες που υποστηρίζονται από τη Δύση.

Το Ιράν υποστηρίζει πολιτικά, οικονομικά και στρατιωτικά το συριακό καθεστώς στέλνοντας επιτόπου ιρανούς, αλλά επίσης αφγανούς και πακιστανούς «στρατιωτικούς συμβούλους» και «εθελοντές» για να βοηθήσουν τον συριακό στρατό.

25/02/2018 17:31
ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP-Reuters
Τεχεράνη

Be the first to comment on "Η επίθεση στη Γούτα κατά των “τρομοκρατών” θα συνεχιστεί, υποστηρίζει η Τεχεράνη"

Leave a comment

Your email address will not be published.

*