Οι εν δυνάμει κυβερνητικοί εταίροι στη Γερμανία συμφώνησαν για αύξηση επενδύσεων, τέλος λιτότητας




Ο πρόεδρος του SPD Μάρτιν Σουλτς ανακοίνωσε ότι συμφωνία για τα ευρωπαϊκά θέματα επετεύχθη κατά τη διάρκεια των τριμερών συνομιλιών για τον σχηματισμό κυβέρνησης μείζονος συνασπισμού Χριστιανοδημοκρατών/Χριστιανοκοινωνιστών και Σοσιαλδημοκρατών.

Η συμφωνία για την Ευρώπη περιλαμβάνει αύξηση των επενδύσεων στην Ευρωζώνη και το τέλος της λιτότητας, διευκρίνισε ο Μάρτιν Σουλτς.

Πάντως αύριο θα υπογραφεί στο Βερολίνο η συμφωνία για σχηματισμό κυβέρνησης “Μεγάλου Συνασπισμού” στη Γερμανία, σύμφωνα με εσωτερικό έγγραφο των Σοσιαλδημοκρατών που έχει στην κατοχή της η εφημερίδα Rheinische Post.

Σύμφωνα με το έγγραφο «Την Τρίτη το πρωί, 6 Φεβρουαρίου, οι αρχηγοί του Χριστιανοδημοκρατικού (CDU), του Χριστιανοκοινωνικού (CSU) και του Σοσιαλδημοκρατικού (SPD) κόμματος θα παρουσιάσουν την ολοκληρωμένη συμφωνία για το νέο μεγάλο συνασπισμό.

Η καγκελάριος Μέρκελ, ο Μάρτιν Σουλτς και ο Χορστ Ζέεχοφερ θα συναντηθούν αύριο στις 9 το πρωί (10 ώρα Ελλάδος) στο Κοινοβούλιο Μπούντεστακ, προκειμένου να υπογράψουν την συμφωνία. Στη συνέχεια θα συνεδριάσουν τα κομματικά όργανα και η κοινοβουλευτική ομάδα του SPD».

Για σήμερα Δευτέρα, αναφέρεται ότι “το εσωτερικό έγγραφο του SPD προβλέπει ολοήμερες διαπραγματεύσεις. Μεταξύ 15:00 και 17:00 η ώρα θα γίνει εσωκομματική ανάγνωση του κειμένου της συμφωνίας και από τις 18:00 , μετά από από μια ωριαία σύσκεψη του SPD, θα ακολουθήσει νέα συνάντηση των συμμετασχόντων στο λεγόμενο μεγάλο, 19μελή, γύρο των τριών κομμάτων”.

“Μετά από αυτήν θα γίνει μία σύντομη ανακοίνωση των τριών πρoέδρων των κομμάτων (CDU/CSU/SPD) στο αίθριο των κεντρικών γραφείων του SPD, το κτίριο των οποίων φέρει το όνομα του Βίλι Μπραντ».

05/02/2018 13:27, ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters, Βερολίνο
ΚΥΠΕ Παντελής Βαλασόπουλος – Γερμανία/ΒΕΡΟΛΙΝΟ 05/02/2018 13:50

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: