Οι ελληνικές τράπεζες να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα των μη εξυπηρετούμενων, λέει η Νουί

A general view of the building of the European Central Bank (ECB) in Frankfurt/Main, Germany. FILE PHOTO, EPA, ARMANDO BABANIA general view of the building of the European Central Bank (ECB) in Frankfurt/Main, Germany. FILE PHOTO, EPA, ARMANDO BABANI

Οι προσπάθειες των ελληνικών τραπεζών έχουν αρχίσει να αποφέρουν καρπούς, αλλά το πολύ μεγάλο απόθεμα των μη εξυπηρετούμενων δανείων παραμένει ακανθώδες θέμα, τόνισε την Κυριακή η επικεφαλής της εποπτείας της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Ντανιέλ Νουί.

“Πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι οι προσπάθειες των ελληνικών τραπεζών από το 2015 έχουν αρχίσει να αποδίδουν καρπούς”, υπογράμμισε η επικεφαλής του Εποπτικού Συμβουλίου του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού (SSM) της ΕΚΤ στην εφημερίδα «Βima».

“Σταδιακά σημειώνεται πρόοδος όσον αφορά τη μείωση του πολύ υψηλού ποσοστού των μη εξυπηρετούμενων δανείων, αλλά η αντιμετώπιση των μη εξυπηρετούμενων δανείων με βιώσιμο τρόπο εξακολουθεί να είναι μια εργασία σε εξέλιξη. Οι ελληνικές τράπεζες πρέπει να κάνουν περισσότερα και ταχύτερα», τόνισε.

Οι τράπεζες επιβαρύνονται με περίπου 100 δισ. ευρώ μη εξυπηρετούμενες χορηγήσεις – περίπου το ήμισυ του συνολικού δανεισμού – και το θέμα έχει επανειλημμένα αναφερθεί από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Η κ. Νουί τόνισε ότι «κορυφαία προτεραιότητα για τις ελληνικές τράπεζες είναι να μειώσουν σημαντικά την παραγωγή νέων μη εξυπηρετούμενων δανείων, μέσω της βελτίωσης των κριτηρίων εξασφάλισης των πιστώσεων, και να καθαρίσουν τους ισολογισμούς τους».

ΚΥΠΕ-Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων
ΚΥΠΡΟΣ-Λευκωσία
25/02/2018 16:53

Be the first to comment on "Οι ελληνικές τράπεζες να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα των μη εξυπηρετούμενων, λέει η Νουί"

Leave a comment

Your email address will not be published.

*