Η ευχή του Δημήτρη έγινε πραγματικότητα : Συνάντησε το Γιάννη στο Μιλγουόκι (video)




Το όνειρό του πραγματικότητα έκανε ο 15χρονος Δημήτρης Ζαμάνης, ο οποίος με τη βοήθεια του τμήματος του διεθνούς οργανισμού “Make-A-Wish” στο Ουισκόνσι, ταξίδεψε από την Ελλάδα ως το Μιλγουόκι για να γνωρίσει τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Ο νεαρός, ο οποίος πάσχει από μία σπάνια ασθένεια του αίματος (απλαστική αναιμία) και παρέμεινε για περίπου ένα χρόνο σε συνεχή νοσηλεία, απευθύνθηκε στο “Make-A-Wish” και ζήτησε να γνωρίσει το ίνδαλμά του.

Με έξοδα του οργανισμού, ο Δημήτρης Ζαμάνης μαζί με τη μητέρα του και τον αδελφό του ταξίδεψαν στο Μιλγουόκι και ο νεαρός είχε την ευκαιρία να γνωρίσει και να συνομιλήσει με τον Έλληνα σταρ του NBA, και μάλιστα να κάνει και μερικά σουτάκια μαζί του στην προπονητική εγκατάσταση των Μπακς, ενώ ο Αντετοκούνμπο και οι συμπαίκτες του έκαναν το καθερωμένο πρωινό «ξεμούδιασμα» πριν τον αγώνα με την Ατλάντα. Στη συνέχεια ο ίδιος και η οικογένειά του παρακολούθησαν τον αγώνα των Μπακς.

«Ηταν ένας δύσκολος χρόνος για εμένα. Στην αρχή δεν ήθελα να ζητήσω κάτι από το “Make-A-Wish”. Μετά όμως είπα στη μητέρα μου ότι πρέπει να γνωρίσω τον Γιάννη κι έτσι επικοινωνήσαμε με το “Make-A-Wish” και είπαμε ότι θέλουμε να συναντηθούμε με τον Γιάννη. Ηταν μία ανακούφιση. Ηταν πολύ δύσκολα μέσα στα νοσοκομεία… Αυτό θα είναι μία σπουδαία ανάμνηση», είπε ο Δημήτρης Ζαμάνης, ο οποίος ελπίζει ότι σε μερικούς μήνες θα είναι και πάλι σε θέση να πάρει την αγαπημένη του πορτοκαλί μπάλα και να ξαναπαίξει μπάσκετ.

Γιάννης Δημητρόγλου, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: