Η απομάκρυνση Αντωνοπούλου και η παραίτηση Παπαδημητρίου φέρνουν ανασχηματισμό




Πολύ πιθανόν πλέον είναι το ενδεχόμενο ανασχηματισμού στην Κυβέρνηση μετά και την απομάκρυνση της Ρανιας Αντωνοπούλου και την παραίτηση του συζύγου της, Δημήτρη Παπαδημητρίου, που αποκάλυψε η ιστοσελίδα μας.

Όπως τονίζουν πολιτικοί παρατηρητές στο κυβερνητικό σχήμα μένουν τώρα τρεις κενές θέσεις αφού είχε προηγηθεί η απομάκρυνση του Κώστα Ζουράρι μετά τις δηλώσεις του κατά των οπαδών του Ολυμπιακού και του Αρη.

Τότε ο πρωθυπουργός κύριος Αλέξης Τσίπρας είχε προτιμήσει, τη λύση του “μπαλώματος” μεταβιβάζοντας τις αρμοδιότητες του κυρίου Ζουράρι στον υπουργό Παιδείας κύριο Γαβρόγλου.

Σε αυτή την περίπτωση όμως, αναφέρουν οι ίδιοι κύκλοι θεωρείται απίθανο να κάνει το ίδιο μιας και ο τομέας της ανεργίας που είχε υπό την ευθύνη της η κυρία Αντωνοπούλου, είναι καθοριστικής σημασίας και για συμβολικούς και μόνο λόγους αυτό δεν είναι εύκολο να το αγνοήσει η Κυβέρνηση.

Το θέμα ειναι αν θα περιμένει ο Πρωθυπουργός την ολοκλήρωση των τηλεοπτικών αδειών αφού στις προθέσεις του, είναι σύμφωνα με πληροφορίες η μετακίνηση του κύριου Νίκου Παππά σε άλλον υπουργικό θώκο, και συγκεκριμένα στη θέση του κ. Παπαδημητρίου.

Η απομάκρυνση της Κυρίας Αντωνοπούλου μπορει να επισπεύεσει τις διαδικασίες, αλλά όπως λένε άνθρωποι που γνωρίζουν, το θέμα των τηλεοπτικών αδειών μπορεί και να έχει ληξει οριστικά το αργότερο μέσα σε ένα μήνα. Στο διάστημα αυτό θα έχει ανακοινωθεί και η απόφαση του Αρείου Πάγου στον οποίο έχουν προσφύγει οι τηλεοπτικοί σταθμοί. Πιστεύεται ότι οι καναλάρχες θα χάσουν και θα απορριφθούν οι προσφυγές τους.

Πάντως, με απόφαση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, καταργείται η σχετική διάταξη που έδινε το δικαίωμα σε εξωκοινοβουλευτικά μέλη της κυβέρνησης να λαμβάνουν επίδομα ενοικίου, αναφέρουν πληροφορίες.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ κ. ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΔΩ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: