Η Αλληλεγγύη χαιρετίζει την απόφαση της ΕΕ για τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ




«Το Κίνημα Αλληλεγγύη χαιρετίζει την απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κ.Δ. στην Α.Ο.Ζ. από την κατοχική Τουρκία. Η απόφαση αυτή επιβεβαιώνει τη θέση ότι, όταν διεκδικείς τα νόμιμα δικαιώματά σου, το κατορθώνεις. Εκείνο που χρειάζεται είναι η επιμονή και εμμονή σε Αρχές και όχι ο όποιος συμβιβασμός με τον κατακτητή ο οποίος δυστυχώς αποθρασύνεται ακόμα περισσότερο».

Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωση του το Κίνημα Αλληλεγγύη και προσθέτει: «Φυσικά η απόφαση αυτή δεν είναι και δεν πρέπει να θεωρείται το τέλος του δρόμου. Χρειάζεται συνέχεια, ώστε να γνωρίζει ο κατακτητής ότι έστω και αργά, έχει να αντιμετωπίσει κόστος για τις ενέργειες του όσο και αν νομίζει ότι η στρατιωτική ισχύς του τον καθιστά άτρωτο και υπεράνω των βασικών αρχών λειτουργίας μιας ευνομούμενης διεθνούς κοινωνίας».

«Όπως επανειλημμένα έχουμε διακηρύξει, το πάθημα αυτό δεν εξαντλεί το θέμα. Οι κυβερνώντες έχουν καθήκον και υποχρέωση, σε συνεργασία με όλες τις πολιτικές δυνάμεις, να καθίσουν γύρω από ένα τραπέζι και να επαναχαράξουν πολιτικές που να κατοχυρώνουν τα θεμελιώδη δικαιώματα και συμφέροντα ενός λαού ο οποίος έμαθε να εργάζεται ειρηνικά και να σέβεται τα δικαιώματα των συμπατριωτών του. Η ανανέωση της λαϊκής εντολής αυτό επιβάλλει και έτσι πρέπει να ειδωθεί. Δυστυχώς ουδέποτε εισακουστήκαμε στις εκκλήσεις μας για διεκδικητική πολιτική, και ουδέποτε στήριξε η κυβέρνηση της προσπάθειες μας για τη συγκεκριμένη πολιτική που εφαρμόζει τώρα», καταλήγει στην ανακοίνωση του το Κίνημα Αλληλεγγύη.

ΚΥΠΕ
ΚΥΠΡΟΣ-Λευκωσία
24/02/2018 11:38

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: