Οι αλλαγές στη χορήγηση “πράσινης κάρτας” στις ΗΠΑ πλήττουν ακόμα και την οικογένεια της Μελάνια Τραμπ




Οι αλλαγές που προκαλεί συνεχώς στην αμερικανική νομοθεσία ο Ντόναλντ Τραμπ αγγίζουν πλέον ακόμα και τον τρόπο με τον οποίο οι γονείς αλλά και η αδελφή της συζύγου, Μελάνι Τραμπ, κατάφεραν να πάρουν την άδεια παραμονής στις ΗΠΑ.

Ο κύριος Τραμπ επιθυμεί να τερματιστεί το νομικό καθεστώς υποδοχής μεταναστών με βάση τους οικογενειακούς δεσμούς με Αμερικανούς πολίτες. Ωστόσο σύμφωνα με την Washington Post οι συγγενείς της πρώτης κυρίας των ΗΠΑ έχουν κάνει χρήση αυτού του νόμου. Οι γονείς της είναι ήδη μεγάλης ηλικίας και άρα δεν θα μπορούσαν να αιτηθούν άδεια για εργασία, ωστόσο και η αδελφή της, Ινές, φαίνεται να έκανε χρήση της συγγένειάς της με την Μελάνια, η οποία έχει την αμερικανική υπηκοότητα.

Ο δικηγόρος του Βίκτορ και της Αμάλια Κνάους (γονείς της Μελάνια Τραμπ), Μάικλ Γουέλντς δήλωσε για το θέμα: «Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι οι γονείς της κυρίας Τραμπ βρίσκονται νόμιμα στις ΗΠΑ ως μόνιμοι κάτοικοι. Η οικογένεια, καθώς δεν είναι μέλη της αμερικανικής κυβέρνησης, ζητούν τον σεβασμό της ιδιωτικής ζωής τους. Δεν θα σχολιάσω περισσότερο την υπόθεση αυτή».

Ωστόσο, ο ίδιος δεν γνωστοποίησε τον τρόπο με τον οποίο οι γονείς της Μελάνιας Τραμπ έλαβαν τις πράσινες κάρτες για την εργασία και την διαβίωσή τους στις ΗΠΑ.

23/02/2018 11:14
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: