Η Άγκυρα χαιρετίζει την πρόταση ΟΗΕ για εκεχειρία στην Συρία, αλλά συνεχίζει τον πόλεμο…

United Nation Security Council members vote unanimously for the resolution calling for a 30-day ceasefire for the purpose of allowing humanitarian aid to reach citizens in Syria at a Security Council meeting at United Nations headquarters in New York, New York, USA, 24 February 2018. EPA, PETER FOLEY alternative cropUnited Nation Security Council members vote unanimously for the resolution calling for a 30-day ceasefire for the purpose of allowing humanitarian aid to reach citizens in Syria at a Security Council meeting at United Nations headquarters in New York, New York, USA, 24 February 2018. EPA, PETER FOLEY alternative crop

Η Τουρκία χαιρέτισε σήμερα την έκκληση του ΟΗΕ για μια ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός στη Συρία, όμως υπογράμμισε πως οι δικές της επιχειρήσεις εναντίον των οργανώσεων που χαρακτηρίζει τρομοκρατικές θα συνεχιστούν.

«Εκφράζουμε την ικανοποίησή μας για την απόφαση που υιοθετήθηκε από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ως απάντηση στην επιδείνωση της ανθρωπιστικής κατάστασης στο σύνολο της Συρίας, ιδιαίτερα στην Ανατολική Γούτα», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Το υπουργείο προσθέτει πάντως πως η Τουρκία «παραμένει αποφασισμένη να πολεμήσει εναντίον των τρομοκρατικών οργανώσεων που απειλούν την εδαφική και πολιτική ακεραιότητα της Συρίας».

Εξάλλου ανώτατος τούρκος αξιωματούχος, τον οποίο επικαλέσθηκε το τηλεοπτικό δίκτυο NTV, διαβεβαίωσε πως το αίτημα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για κατάπαυση του πυρός δεν θα έχει καμιά επίδραση στην επιχείρηση που διεξάγει η Τουρκία εναντίον της κουρδικής πολιτοφυλακής YPG στον θύλακο του Αφρίν στη βορειοδυτική Συρία.

«Εφόσον η επιχείρηση που διεξάγεται από την Τουρκία είναι μια επιχείρηση εναντίον της τρομοκρατίας, η απόφαση αυτή δεν θα έχει καμιά επίδραση σ’ αυτή την επιχείρηση», δήλωσε ο αξιωματούχος αυτός που δεν κατονομάζεται.

Σε ανακοίνωσή της, η πολιτοφυλακή YPG δήλωσε από την πλευρά της διατεθειμένη να διακόψει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις, εκτός από εκείνες που στρέφονται κατά της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, «επιφυλασσόμενη του δικαιώματός της να απαντήσει (…) σε περίπτωση οποιασδήποτε επίθεσης του τουρκικού στρατού».

Η κατάπαυση του πυρός που ζητεί ο ΟΗΕ ισχύει για το Αφρίν, συνεχίζει η ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία η YPG είναι έτοιμη να διευκολύνει την άφιξη ανθρωπιστικής βοήθειας στην περιοχή.

25/02/2018 14:08
ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP
Άγκυρα

Be the first to comment on "Η Άγκυρα χαιρετίζει την πρόταση ΟΗΕ για εκεχειρία στην Συρία, αλλά συνεχίζει τον πόλεμο…"

Leave a comment

Your email address will not be published.

*