Η ΑΕΚ μετά από τελικό-θρίλερ με τον Ολυμπιακό κατέκτησε το Κύπελλο στο μπάσκετ




Ήταν ένας συγκλονιστικός τελικός που έφερε ξανά τη βασίλισσα στο θρόνο της. Η ΑΕΚ πανηγύρισε ξανά τρόπαιο στο μπάσκετ μετά το 2002 και δικαίως κάνει σκέψεις για μια ευρωπαϊκή πορεία.

Η ΑΕΚ κατέκτησε το τέταρτο Κύπελλο της ιστορίας της επικρατώντας του Ολυμπιακού με 83-88. Οι Ενωσίτες έπαιξαν σταθερά σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού και είχαν το προβάδισμα σχεδόν συνεχώς.

Η ΑΕΚ έδωσε όλη της την ενέργεια στο τελευταίο δεκάλεπτο και στο 33’ κατάφερε να φτάσει σε διαφορά 7 πόντων (65-72). Ο Ολυμπιακός αντέδρασε και δύο λεπτά αργότερα το θρίλερ ξεκίνησε και πάλι με το σκορ να είναι 70-72.

Ωστόσο οι «κιτρινόμαυροι» έβρισκαν λύσεις, εύκολα καλάθια και στο 37’ έφτασαν τη διαφορά στο +6 και ένα λεπτό αργότερα στο +7.

Οι παίκτες του Ολυμπιακού πλησίασαν και πάλι σε απόσταση αναπνοής της ΑΕΚ 81-83 ωστόσο τελικά η ψυχραιμία των καλαθοσφαιριστών της ΑΕΚ τους χάρισε το τρόπαιο.

Τα δεκάλεπτα: 23-26, 42-45, 63-65, 83-88

— Παίκτες και τεχνικό τιμ κατευθύνθηκαν προς τον διοικητικό ηγέτη της ΑΕΚ, Μάκη Αγγελόπουλο, όταν κόπασαν οι πανηγυρισμοί για την κατάκτηση του 4ου Κυπέλλου Ελλάδας μπάσκετ στην ιστορία της Ένωσης.

Όλοι μαζί θέλησαν να πουν στον ισχυρό άνδρα της μπασκετικής ΑΕΚ πως του αφιερώνουν τον πρώτο τίτλο της ΑΕΚ από το 2002, πρώτος και επί των ημερών του στην ΑΕΚ.

Εκείνος ευχαρίστησε τους πρωταγωνιστές και τους ενημέρωσε πως πρόθεσή του είναι να μοιράσει πριμ, ως επιβράβευση, σε προπονητές και παίκτες της Ένωσης, για τη μεγάλη εμφάνιση και τη νίκη απέναντι στον Ολυμπιακό, στο κλειστό «Δύο Αοράκια» του Ηρακλείου.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: