H ψήφος των πολιτών θα κρίνει την πορεία της Κύπρου: Ξεκάθαρο το διακύβευμα, λέει ο Αναστασιάδης




Το διακύβευμα των εκλογών δεν ήταν ποτέ πιο ξεκάθαρο, δήλωσε ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας και υποψήφιος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης στο τελικό του διάγγελμα προς τον κυπριακό λαό πριν από τον β’ γύρο των εκλογών, τονίζοντας ότι τίποτα δεν πρέπει να θεωρείται βέβαιο χωρίς την ενεργή συμμετοχή στην ψηφοφορία της Κυριακής και ζητώντας ψήφο για μια ισχυρή εντολή.

«Από την απόφασή σας θα κριθεί εάν θα επιστρέψουμε στις δογματικές πολιτικές που μας οδήγησαν στα πρόθυρα της χρεοκοπίας ή εάν θα συνεχίσουμε με σταθερότητα την αναπτυξιακή πορεία της χώρας», επισημαίνει.

Προσθέτει ότι θα εξαρτηθεί επίσης κατά πόσο θα συνεχιστεί ο δρόμος της ανάπτυξης που δημιουργεί ευκαιρίες για όλους ή θα υπάρξει επιστροφή στην εποχή των ελλειμμάτων και του υπέρογκου δημόσιου χρέους. Επίσης αν θα δοθεί η δυνατότητα στις νέες και τους νέους να βρουν αξιοπρεπείς θέσεις εργασίας ή θα υπάρξει επιστροφή στο κλείσιμο των επιχειρήσεων και την αύξηση της ανεργίας.

«Εάν θα φτιάξουμε ένα σύγχρονο κράτος που θα βοηθά τον πολίτη στις δυσκολίες του και τις προσπάθειες του ή θα μείνουμε σε απαρχαιωμένες δομές που μας ταλαιπωρούν. Εάν θα συνεχίσουμε την πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική που ενίσχυσε διεθνώς την οντότητα και αξιοπιστία της Κυπριακής Δημοκρατίας», σημειώνει, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ζητά την ψήφο των πολιτών γιατί – όπως αναφέρει – είναι η μόνη επιλογή ώστε να συνεχιστεί η ίδια συνετή και υπεύθυνη πολιτική που οδηγεί στην απρόσκοπτη υλοποίηση των ενεργειακών σχεδιασμών, που κατέστησε τη χώρα μέρος του σκληρού πυρήνα της ΕΕ, που αναβάθμισε τις σχέσεις της Κύπρου με όλα τα γειτονικά κράτη. Προσθέτει επίσης ότι αυτή η επιλογή γνωρίζει τις προσδοκίες του Κυπριακού Ελληνισμού σε σχέση με το Κυπριακό, έφερε στο επίκεντρο την κατάργηση των εγγυήσεων, των επεμβατικών δικαιωμάτων και της αποχώρησης του κατοχικού στρατού και δημιουργεί πραγματικές προοπτικές για τερματισμό της κατοχής και επανένωση της πατρίδας μας.

Αναφέροντας ότι γνωρίζει πολύ καλά ότι υπάρχουν ακόμη προβλήματα και πολίτες που πλήρωσαν υπέρμετρο κόστος από την κρίση, αναφέρει ότι η οικονομική σταθερότητα που έχει επιτευχθεί επιτρέπει στην πενταετία που έρχεται «να αντιμετωπίσουμε το σύνολο των συνεπειών της κρίσης που κληθήκαμε να διαχειριστούμε».

«Να προχωρήσουμε όλοι μαζί μπροστά μειώνοντας τις ανισότητες και δημιουργώντας πραγματική προοπτική για τους νέους μας. Να συνεχίσουμε τη συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα που προσελκύει επενδύσεις, δημιουργεί θέσεις εργασίας και ένα σύγχρονο και κοινωνικά ευαίσθητο κράτος», ανέφερε.

Την Κυριακή, καταλήγει στο διάγγελμά του ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, «δεν μας ενώνει η ανησυχία για επιστροφή στην ανασφάλεια του χθες, αλλά η ελπίδα για την Κύπρο της προοπτικής, που μαζί ξεκινήσαμε να κτίζουμε με σταθερά βήματα μπροστά». Είπε επίσης ότι εάν εκλεγεί θα εργαστεί με όλες τους τις δυνάμεις για την ευρύτερη κοινωνική και πολιτική συνεργασία που θα μας οδηγήσει ακόμα πιο γρήγορα στους κοινούς στόχους.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 02/02/2018 15:28

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: