«Γιατί ανεξάρτητα από τις όποιες διαφωνίες μας είμαστε όλοι πατριώτες»…




Ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο για το «Μακεδονικό» στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα και σύμφωνα με τις ελληνικές Αρχές, η συμμετοχή έφτασε στους 140.000, ενώ από την πλευρά τους οι διοργανώτριες οργανώσεις υποστηρίζουν ότι η συμμετοχή ξεπέρασε το 1,5 εκατομμύριο διαδηλωτές.

Τον τόνο του συλλαλητηρίου έδωσε η ομιλία του Μίκη Θεοδωράκη, την οποία αφιέρωσε στον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη.

Ο Έλληνας συνθέτης μίλησε για παραποίηση της ιστορίας από την πΓΔΜ και υποστήριξε ότι δεν επιτρέπεται η παραχάραξη της ιστορίας. Δριμεία ήταν, επίσης, η κριτική που άσκησε ο κ. Θεοδωράκης στην ελληνική κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για «εθνομηδενιστές που μας κυβερνούν».

Κλείνοντας την ομιλία  είπε : «Αγαπητοί φίλοι πατριώτες και πατριώτισσες, σε όλη μου τη ζωή αγωνίστηκα για την ενότητα του ελληνικού λαού. Πιστεύω ότι και αυτό το μεγάλο πρόβλημα πρέπει να το αντιμετωπίσουμε ενωμένοι σαν μια γροθιά και πιστεύω απόλυτα ότι είμαστε ενωμένοι. Γιατί ανεξάρτητα από τις όποιες διαφωνίες μας είμαστε όλοι πατριώτες. Όποιος υπερασπίζεται τα δίκαια του λαού του δεν είναι εθνικισμός αλλά πατριωτισμός. Και η Ελλάδα έχει περισσότερο από κάθε φορά την ανάγκη από πατριώτες. Οι Έλληνες σήμερα ενωμένοι δίνουν ενωμένοι την απάντηση από την πλατεία Συντάγματος: η Μακεδονία είναι μια, ήταν, είναι και θα είναι πάντα ελληνική. Ζήτω ο ελληνικός λαός», είπε ο Μίκης Θεοδωράκης.

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: