Για επιστράτευση και “θερμό” καλοκαίρι μίλησε ο Ερντογάν: Αναστάτωση στην Τουρκία

President and AK Party Chairman Recep Tayyip Erdoğan delivered a speech at the Kahramanmaraş Provincial Congress of the Justice and Development (AK) Party. PHOTO via Turkish PresidencyPresident and AK Party Chairman Recep Tayyip Erdoğan delivered a speech at the Kahramanmaraş Provincial Congress of the Justice and Development (AK) Party. PHOTO via Turkish Presidency

Σε δύο ομιλίες του σε ισάριθμες τουρκικές πόλεις (Οσμανίγια και Καχραμάνμαρα) ο Ερντογάν έκανε λόγω για “θερμό” καλοκαίρι και κάλεσε τους μάχιμους πολίτες της χώρας του να βρίσκονται σε εγρήγορση, σε περίπτωση επιστρατεύσεως.

Τα λεγόμενα του Τούρκου Προέδρου όπως ανέφερε ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΙ, δημιούργησαν  πανικό στην ιστοσελίδα του Τουρκικού υπουργείου Άμυνας, διότι χιλιάδες Τούρκοι έσπευσαν να την επισκεφθούν ώστε να πληροφορηθούν που θα παρουσιασθούν σε περίπτωση επιστράτευσης, με αποτέλεσμα να καταρρεύσει.

«Ας είμαστε όλοι σε ετοιμότητα για επιστράτευση, διότι βρισκόμαστε στις παραμονές μιας νέας αντίστασης (σσ Αφρίν). Θα έχουμε θερμό καλοκαίρι. Αφού συσκεφθούμε με τη στρατιωτική ηγεσία και κληθεί ο λαός με φύλλα πορείας, ο λαός θα σπεύσει με πρώτο εμένα» τόνισε ο Ερντογάν, που σύμφωνα με το τουρκικό σύνταγμα ο Πρόεδρος εκτελεί και χρέη Αρχιστρατήγου σε περίοδο πολέμου.

Αν και δεν είναι η πρώτη φορά που κάνει τέτοιες δηλώσεις ο Ερντογάν, η παρούσα συγκυρία δημιουργεί προβληματισμό για την πορεία των στρατιωτικών επιχειρήσεων του τουρκικού στρατού στη Συρία, αναφέρθηκε στο σχετικό ρεπορτάζ του Σκάι.

Αναφερόμενος στο παρελθόν της Τουρκίας, ο Ερντογάν είπε  ότι “δεν γεννηθήκαμε 780 χιλιάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα (σσ σημερινή έκταση της Τουρκίας) από τα 18 εκατομμύρια τετρ. χιλιόμετρα” συμπληρώνοντας με νόημα “που φτάσαμε”…

Περισσότερες Διεθνείς ειδήσεις εδώ

Be the first to comment on "Για επιστράτευση και “θερμό” καλοκαίρι μίλησε ο Ερντογάν: Αναστάτωση στην Τουρκία"

Leave a comment

Your email address will not be published.

*