«Γελοία ιστορία» χαρακτηρίζει ο Γιώργος Κουτρουμάνης την εμπλοκή του στην υπόθεση Novartis

O πρώην υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιώργος Κουτρουμάνης. Φωτογραφία αρχείου, ΑΠΕ - ΜΠΕ, Αλέξανδρος ΜπελτέςO πρώην υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιώργος Κουτρουμάνης. Φωτογραφία αρχείου, ΑΠΕ - ΜΠΕ, Αλέξανδρος Μπελτές

Δύο εικοσιτετράωρα πριν από τη συζήτηση στη Βουλή της πρότασης των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για την υπόθεση Novartis, o πρώην υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιώργος Κουτρουμάνης του οποίου το όνομα αναφέρεται στη δικογραφία, θεωρεί «γελοία ιστορία» όσα καταλογίζονται στον ίδιο από «προστατευόμενο» μάρτυρα.

Σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Κουτρουμάνης, αναφέρει ότι δεν δέχτηκε ποτέ να πάρει ούτε ένα ευρώ και από κανέναν ενώ υποστηρίζει ότι πρόκειται για μεθόδευση της κυβέρνησης για να πλήξει τους πολιτικούς της αντιπάλους.

«Εκείνο που γνωρίζω είναι όσα περιλαμβάνονται στη δικογραφία η οποία διαβιβάστηκε στη Βουλή και την οποία παρέλαβα. Σε αυτή τη δικογραφία λοιπόν η μόνη αναφορά στο όνομά μου γίνεται από ένα μάρτυρα με το ψευδώνυμο Σαράφης ο οποίος ισχυρίζεται ότι έμαθε πως ένα στέλεχος της ΝΟΒΑΡΤΙΣ ζήτησε από τη μητρική εταιρεία το ποσό των 500.000 ευρώ προκειμένου να δοθεί σε 12 κυβερνητικά στελέχη, μεταξύ των οποίων αναφέρεται και το όνομά μου. Χωρίς να αναφέρει αν τα χρήματα δόθηκαν και σε ποιους.

»Πρόκειται για γελοία ιστορία. Σε κάθε περίπτωση και αυτό το γνωρίζω πολύ καλά, δεν θα δεχόμουν και δεν δέχτηκα ποτέ στη ζωή μου να πάρω ούτε ένα ευρώ και από κανέναν. Να επισημάνω βέβαια και το γεγονός ότι ως υπουργός Εργασίας δεν είχα καμιά αρμοδιότητα στα θέματα τιμολόγησης και διαμόρφωσης της λίστας φαρμάκου, αυτά για τα οποία ενδιαφέρεται κάθε φαρμακευτική εταιρεία» αναφέρει ο κύριος Κουτρουμάνης.

«Είναι άλλο πράγμα ερευνάται ένα σκάνδαλο, και άλλο να χρησιμοποιεί μια κυβέρνηση το σκάνδαλο για να πλήξει τους πολιτικούς της αντιπάλους , όπως συμβαίνει σήμερα», επισημαίνει.

Ο πρώην υπουργός Εργασίας τονίζει ότι δεν είχε καμία αρμοδιότητα για το θέμα της τιμολόγησης των φαρμάκων και χαρακτηρίζει πρωτοφανείς τις δηλώσεις του κ. Κοτζιά «ας αποδείξουν ότι δεν είναι αθώοι».

Ο Γιώργος Κουτρουμάνης θεωρεί ότι έχει σπιλωθεί και δεν αποδέχεται τη διαπίστωση ότι έχουν παραγραφεί οι κατηγορίες που του αποδίδονται ενώ αφήνει ανοικτό να στραφεί νομικά κατά των ηθικών και φυσικών αυτουργών.

19/02/2018 08:10
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Greece

Be the first to comment on "«Γελοία ιστορία» χαρακτηρίζει ο Γιώργος Κουτρουμάνης την εμπλοκή του στην υπόθεση Novartis"

Leave a comment

Your email address will not be published.

*