«Φρέσκα πόδια» στο Κίεβο, η χρηστή διαχείριση του Χιμένεθ




Aποστολή : Γιώργος Μανταίος

Παρότι η ΑΕΚ είναι η μοναδική ελληνική ομάδα που έχει πληγεί από τόσο σοβαρούς τραυματισμούς βασικών παικτών, παρότι δεν έχει το «τεράστιο» ρόστερ, παρότι εξακολουθεί να πρωταγωνιστεί και στις τρεις διοργανώσεις, οι παίκτες της παραμένουν «φρέσκοι». Ο Μανόλο Χιμένεθ παρεξηγήθηκε κάποτε σε ερώτηση σχετική με το rotation απαντώντας «χρησιμοποιώ πάντα όσους είναι καλύτεροι». Είναι ακριβώς το ίδιο! Απλώς το «καλύτεροι» εμπεριέχει οπωσδήποτε και κριτήρια κόπωσης, τα οποία ο Ισπανός διακρίνει πρώτος και με τη βοήθεια των συνεργατών του πραγματοποιεί τις επιλογές του.

Η ΑΕΚ βρίσκεται στα τελευταία βήματα του «Γολγοθά» που άρχισε στις 20 Ιανουαρίου και στην αναμέτρηση με την ΑΕΛ στη Λάρισα. Η χρηστή διαχείριση των ποδοσφαιριστών ήταν σημείο-κλειδί στο γεγονός ότι η ομάδα παρέμεινε αήττητη και μέσα στους τρεις στόχους της. Ο Μανόλο Χιμένεθ δικαιούται για ακόμα μία φορά τα εύσημα, καθώς στην προεργασία του για κάθε ματς κοίταζε πάντα και το επόμενο. Την περασμένη εβδομάδα η Ενωση έδωσε δύο ματς σε λιγότερες από 72 ώρες, Πέμπτη-Κυριακή. Ο Ισπανός είχε το βλέμμα στραμμένο και στην αυριανή (22/2) ρεβάνς με την Ντιναμό στο Κίεβο, ώστε να παρατάξει «φρέσκους» παίκτες στον πάγο του «Ολιμπίσκι».

Από τους 18 ποδοσφαιριστές που χρησιμοποίησε στο πρώτο ματς με την Ντιναμό (1-1) στις 15/2 και στον αγώνα πρωταθλήματος με την Ξάνθη (4-0) στις 18/2, μόνο τρεις έπαιξαν συνολικά 180 λεπτά. Από αυτούς, οι Βράνιες και Λιβάγια είναι τιμωρημένοι για τη ρεβάνς του Κιέβου άρα ήταν επόμενο να αγωνιστούν σε όλο το παιχνίδι με την Ξάνθη. Το 4-0 διαμορφώθηκε από το ημίχρονο δίνοντας στον Χιμένεθ τη δυνατότητα να αποσύρει νωρίς τους Σιμόες, Μπακασέτα, Χριστοδουλόπουλο που αναμένεται να παίξουν σημαντικό ρόλο στο ματς του Europa League. Επίσης, στη διάθεσή του θα βρίσκεται και ο Σοτζέι Μασούντ ο οποίος ανάρρωσε από ίωση.

Ο μοναδικός που έβγαλε με… μια ανάσα και τα δύο ματς (180 λεπτά) είναι ο Ροντρίγκο Γκάλο. Αναγκαστικά ο πλέον φορμαρισμένος «κιτρινόμαυρος» θα συνεχίσει «στα κόκκινα» για όσο αντέξει…

Η ΑΕΚ ταξίδεψε στο Κίεβο με 20 ποδοσφαιριστές, ανάμεσα στους οποίους οι τρεις νεαροί Μπάμπης, Ντούνης και Αντωνίου που δεν θα αγωνιστούν. Συνεπώς μένουν 17 με τις επιλογές να είναι για πρώτη φορά τόσο συγκεκριμένες, ώστε να μπορεί κανείς να προβλέψει ακόμα και το αρχικό σχήμα (κάτι… πρωτοφανές για την εποχή Χιμένεθ!)

Αναλυτικά ο τρόπος με τον οποίο ο Ισπανός κράτησε «φρέσκους» τους παίκτες του την τελευταία εβδομάδα:

                 15/02    18/02
                ΝΤΙΝΑΜΟ   ΞΑΝΘΗ   ΣΥΝΟΛΟ
Μπάρκας           90        -       90
Τσιντώτας          -       90       90
Μπακάκης          90        -       90
Λαμπρόπουλος      90        -       90
Τσιγκρίνσκι        -       90       90
Γκάλο             90       90      180
Σιμόες            90       65      155
Γαλανόπουλος      79        -       79
Αϊντάρεβιτς       11       25       36
Κλωναρίδης        52       21       73
Χριστοδουλόπουλος 38       70      108
Μπακασέτας        90       59      149
Γιακουμάκης       57       20       77
Αραούχο           33       90      123
Μασούντ            -        -        0
Τζανετόπουλος      -        -        0
Γιαννούτσος        -        -        0

Λιβάγια           90       90      180*
Βράνιες           90       90      180*
Χουλτ              –       90       90 **
Μοράν              –       90       90 **
* Τιμωρημένοι, δεν παίζουν στο Κίεβο
** Δεν έχουν δηλωθεί στην ευρωπαϊκή λίστα της ΑΕΚ

AΠΕ-ΜΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: