Φως στην άκρη του τούνελ βλέπει ο Μοσκοβισί: Αύριο η συνάντηση με τον πρωθυπουργό




Με τον Πρόεδρο της Γεωργίας και τον επίτροπο Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων της ΕΕ, συναντάται την Πέμπτη, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Συγκεκριμένα, ο Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί στις 15:00 με τον Ευρωπαίο επίτροπο Πιέρ Μοσκοβισί και εν συνεχεία, στις 17:45, με τον Πρόεδρο της Γεωργίας Γκιόργκι Μαργκβελασβίλι.

Εν τω μεταξύ ο κ. Μοσκοβισί άνοιξε τα “χαρτιά” του στην αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Για την ελληνική κρίση στη συνέντευξή του στο ΑΠΕ/ΜΠΕ, ενδεικτικά λέει, «τώρα, μπορούμε να δούμε ξεκάθαρα το φως στην άκρη του τούνελ», χαρακτηρίζοντας «καλό οιωνό» την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης. «Έχουμε κάθε λόγο να ελπίζουμε και να αναμένουμε ότι η τελική αξιολόγηση θα προχωρήσει εξίσου ομαλά», είναι η άποψή του.

Υπογραμμίζει δε, την επιθυμία του να γίνει η Ελλάδα, μετά το πρόγραμμα, «μια φυσιολογική ευρωπαϊκή χώρα» και στέλνει το προσωπικό του μήνυμα στον ελληνικό λαό, μέσα από το ΑΠΕ/ΜΠΕ: «τώρα είναι η ώρα για μία τελική προσπάθεια για να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα με επιτυχία και να στραφούμε προς ένα πιο ήρεμο και φωτεινό μέλλον».

Μιλά επίσης, στο Πρακτορείο για την «πολύ καλή» συνεργασία του με τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα και τον υπουργό Οικονομικών Ευκλ. Τσακαλώτο, με τη χαρακτηριστική φράση, «πάντα καταφέρναμε να ξεπεράσουμε αυτά τα εμπόδια, μαζί».

Παραλλήλως, ο Επίτροπος Οικονομικών μιλά και για το «σταυροδρόμι» στο οποίο βρίσκεται η Ευρώπη, με την πρόσθετη επισήμανση ότι «πρέπει να επιλέξουμε προσεκτικά την κατεύθυνση» που αυτή θα πάρει. Και προτείνει τη λήψη «φιλόδοξων αποφάσεων» για την οικοδόμηση μιας ισχυρότερης, αλλά και δικαιότερης ευρωζώνης. Σημειώνει πάντως, «η ανάπτυξη έχει επιστρέψει», ενώ δεν μπορεί όμως να περάσει απαρατήρητη η διαπίστωση του Επιτρόπου ότι, «τα λαϊκιστικά κόμματα ακμάζουν χάρη στην οικονομική ανασφάλεια».

Περισσότερες ειδήσεις Ελλάδα εδώ

07/02/2018
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: