Ολοκληρώστε πλειστηριασμούς, Ελληνικό για να πάρετε τη δόση, το μήνυμα του Eurogroup: Θα ρυθμίσουμε το χρέος




Άριστα χαρακτήρισε τα νέα για την Ελλάδα ο πρόεδρος του Eurogroup, ξεκινώντας τη συνέντευξη Τύπου μετά τη συνεδρίαση του συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών.

Ο Μάριος Σεντένοδήλωσε πως οι θεσμοί ενημέρωσαν τους υπουργούς πως έχουν γίνει μεγάλες προσπάθειες στην Ελλάδα και πρόσθεσε ότι μόλις δύο προαπαιτούμενα δεν έχουν εκπληρωθεί.
Τόνισε ωστόσο πως είναι πεπεισμένος ότι αυτά τα προαπαιτούμενα θα εκπληρωθούν το επόμενο χρονικό διάστημα.

Από την πλευρά του ο Επίτροπος Οικονομικών, Πιέρ Μοσκοβισί, επανέλαβε ότι η Ελλάδα έχει κάνει το 99% των υποχρεώσεών της και υπογράμμισε ότι το θέμα του Ελληνικού δεν έχει να κάνει άμεσα με την κυβέρνηση αλλά με ένα αναμενόμενο Προεδρικό Διάταγμα, που θα εκδοθεί άμεσα, ενώ για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς τόνισε πως θα εξεταστεί η αποτελεσματικότητα του συστήματος.

Η απόφαση του ΣτΕ για το Ελληνικό αναμένεται έως τα τέλη του μήνα, ενώ η διαδικασία για την εξομάλυνση των e-auctions έχει ξεκινήσει και θα εξεταστεί τις προσεχείς εβδομάδες. Πρόκειται για δύο τεχνικά ζητήματα, σε σύνολο 110 προαπαιτούμενων, η επίλυση των οποίων θα φέρει την επιτυχή ολοκλήρωση της  αξιολόγησης.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι το ελληνικό πρόγραμμα τελειώνει σε έξι μήνες, αλλά η Ελλάδα θα πρέπει να μείνει σταθερή στις μεταρρυθμίσεις. Ωστόσο σημείωσε πως και η Ευρώπη θα πρέπει να βοηθήσει την Ελλάδα ρυθμίζοντας το θέμα του χρέους ώστε η χώρα μας να γίνει ξανά κανονικό μέλος της Ευρωζώνης.

ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης, Κλάους Ρέγκλινγκ ανέφερε ότι θα μπορέσει να αποδεσμευτεί μετά τα μέσα Μαρτίου. Ο Κ. Ρέγκλινγκ υπενθυμισε ότι από το ποσό των 5,7 δισ. ευρώ, τα 3,3 δισ. ευρώ προορίζονται για την κάλυψη δανειακών αναγκών της χώρας , τα 1,9 δισ. ευρώ για τη δημιουργία ταμειακού αποθέματος και τα 0,5 δισ. ευρώ για την αποπηρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου στους ιδιώτες.

ΜIGNATIOU.COM

 

 

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: