O Ερντογάν απειλεί με νέες επιθέσεις στη Συρία μετά το Αφρίν




Ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, συνεχάρη την πρόοδο της επιχείρησης “Κλάδος Ελιάς” στη Συρία, και ανακοίνωσε νέες στρατηγικές κινήσεις , μόλις καταληφθεί το κέντρο της Αφρίν και αποκοπεί η εξωτερική επικοινωνία των Κούρδων,  μιλώντας σε στελέχη του Κόμματός του, στην Άγκυρα.

“Θα συνεχίσουμε την επιχείρηση με νέες στρατηγικές μανούβρες, μόλις καταλάβουμε το κέντρο της πόλης Αφρίν, και αποκόψυμε την εξωτερική επικοινωνόα των τρομοκρατών. Αυτό το καλοκαίρι θα αυξήσουμε την πίεση και στις δυο τρομοκρατικές οργανώσει και τους υποστηρικτές τους”, ανέφερε ο Ερντογάν.

Όπως ανακοίνωσε, όταν “απελευθερωθεί” η Αφρίν, από τους ¨τρομοκράτες”, η Τουρκία θα κάνει το ίδιο στην περιοχή ανατολικά του Ευφράτη.

“Η Τουρκία αναμένει η επόμενη φάση της επιχείρησης στην Αφρίν να προχωρήσει πιο σύντομα διότι οι στρατηγικοί λόφοι στην περιοχή, έχουν σχεδόν εκαθαριστεί απο τρομοκράτες. Η επιχείρηση απελευθέρωσε περιοχή 415 τετραγωνικών χιλιομέτρων, και εξουδετέρωσε 1,873 τρομοκράτες”, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος.

” Επιδεικνύουμε την αποφασιστικότητά μας, να εκαθαρίσουμε τα νότια συνορά μας από τρομοκρατικές οργανώσεις, στον κόσμο κάθε ημέρα που περνά. Έχουμε κάνει ότι είναι δυνατόν, να δώσουμε στους 3,5 εκατομμύρια Σύριους αδελφούς και αδελφές μας, που φιλοξενούμε στη χώρας μας (πρόσφυγες), καταφύγιο στην Τουρκία. Βλέπουμε ότι οι επιθέσεις που συνεχίζονται στη Συρία έχουν φτάσει στα εδάαφη μας. Κατά τη διάρκεια της Επιχείρησης “Ασπίδα του Ευφράτη” 2.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα εκαθαρίστηκαν από τρομοκράτες. με την “Ασπίδα του Ευφράτη”, η Τζαραμπουλούς, η Αλ Μπαμπ, εξαθαρίστηκαν από τρομοκράτες του Daesh και του PYD. Εκατόν σαράντα χιλιάδες άνθρωποι που ζούσαν εδώ, γύρισαν στις πατρίδες τους. Ήταν η Τουρκία που το κατέστηε δυνατό αυτό”, κόμπασε ο Ταγίπ Ερντογάν.

Αναφερόμενος στην παρουσία της Τουρκάις στη Συρίαμ είπε,”η παρουσία μας ενοχλέι τρομοκράτες και υποστηρικτές τρομοκρατών. Εάν δεν κάναμε διαχωρσιμό τρομοκρατών και αμάχων, η επιχείρηση στην Αφρίν, θα είχε ήδη τελειώσει”, κατέληξε ο Τούρκος Πρόεδρος.

23 Φεβρουαρίου, 2018 11:45

MIGNATIOU.COM, yenisafak.com

Αθήνα, Ελλάδα

ΑΛΛΕΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΔΩ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: