“Είμαι ήρεμος και έτοιμος” λέει ο Μίκης μετά την επίθεση και καλεί τον κόσμο στο συλλαλητήριο




Άμεση ήταν η απάντηση του Μίκη Θεοδωράκη μετά την επίθεση αναρχικών στο σπίτι του, όπου έγραψαν υβριστικά συνθήματα εναντίον του για τη συμμετοχή του στο συλλαλητήριο. «Είμαι ήρεμος και έτοιμος» απάντησε ο συνθέτης δείχνοντας ότι δεν επηρεάζεται από τις προσπάθειες τρομοκράτησής του προκειμένου να μην μιλήσει στο στο Σύνταγμα την Κυριακή.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το  “in.gr ” απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τις απειλές που δέχεται για να μην μιλήσει στο συλλαλητήριο και την επίθεση με μπογιές που έγινε στο σπίτι του το μεσημέρι του Σαββάτου ο Μίκης Θεοδωράκης δήλωσε: «Είμαι ήρεμος και έτοιμος».

Όταν ρωτήθηκε ποιο είναι το μήνυμά του για τον κόσμο, απάντησε: «Να μην πτοηθούν. Να αυξήσουν την θέληση, τον θυμό, την αποφασιστικότητα και την ορμητικότητά τους»

Η επίθεση

Λίγο μετά τις τρεις αγνωστα άτομα, επιτέθηκαν στο σπίτι του μεγάλου μουσικοσυνθέτη, στην περιοχή της Ακρόπολης.

Οι δράστες πέταξαν κόκκινες μπογιές στην είσοδο του σπιτιού, ενώ έγραψαν στον τοίχο απειλητικά συνθήματα για τον Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος θα είναι ένας από τους βασικούς ομιλητές στο αυριανό συλλαλητήριο στην Αθήνα.

Σημειώνεται ακόμη, ότι έως αυτή την ώρα δεν έχει γίνει κάποια προσαγωγή.

«Η ιστορία σου ξεκινάει από το βουνό και καταλήγει στον εθνικό βούρκο της Πλατείας Συντάγματος» έγραψαν οι άγνωστοι που υπογράφουν με το Α της αναρχίας.

Μέχρι αυτή την ώρα είναι άγνωστος ο αριθμός των ατόμων που έφτασαν μέχρι την είσοδο του σπιτιού του Μίκη Θεοδωράκη με προφανή σκοπό να τρομοκρατήσουν εν όψει του αυριαού συλλαλητηρίου για το όνομα της Μακεδονίας.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: