Αιματηρές συγκρούσεις στην Τεχεράνη μεταξύ Σούφι και δυνάμεων ασφαλείας: Τρεις νεκροί αστυνομικοί (videos)




Τρεις αστυνομικοί σκοτώθηκαν σήμερα σε συγκρούσεις με διαδηλωτές στο βόρειο τμήμα της Τεχεράνης, σύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπου της αστυνομίας, Σαΐντ Μονταζέρ αλ Μαχντί, στην κρατική τηλεόραση του Ιράν.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι συγκρούσεις ξέσπασαν κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης δερβίσηδων Σούφι έξω από αστυνομικό τμήμα που ζητούσαν την αποφυλάκιση συντρόφων τους.

Σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης διακρίνεται ένα λευκό λεωφορείο να πέφτει πάνω σε μια ομάδα περίπου 40 αστυνομικών των μονάδων αντιμετώπισης ταραχών. Το λεωφορείο χτύπησε επίσης πάνω σε αρκετά σταθμευμένα αυτοκίνητα, καθώς επιχειρεί να διαφύγει από το σημείο. Η γνησιότητα του βίντεο δεν μπορεί να διασταυρωθεί.

Το πρακτορείο ειδήσεων Fars μετέδωσε ότι ο οδηγός ήταν σουφιστής. Ανέφερε επιπλέον ότι αρκετοί αστυνομικοί και πεζοί τραυματίστηκαν.

Σε βίντεο φαίνονται οι αστυνομικές δυνάμεις να κάνουν χρήση δακρυγόνων για να απωθήσουν το πλήθος των διαδηλωτών. Σε φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας διακρίνονται τραυματισμένοι διαδηλωτές να αιμορραγούν.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο Majzooban, που συνδέεται με τους σουφιστές, η αστυνομία άνοιξε πυρ εναντίον ορισμένων διαδηλωτών. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ορισμένους από τους τραυματίες τους συνέλαβαν σε νοσοκομεία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: