Έκταση προσλαμβάνουν τα πειθαρχικά μέτρα στο ΔΗΚΟ: Προσπάθεια κατευνασμού από Νικόλα




Έκταση προσλαμβάνει η λήψη πειθαρχικών μέτρων και το ενδεχόμενο διαγραφής στελεχών του ΔΗΚΟ με την κατηγορία ότι εργάστηκαν εναντίον της υποψηφιότητας του προέδρου του Κόμματος Νικόλα Παπαδόπουλου στις προεδρικές εκλογές.

Ο υποψήφιος του ΔΗΚΟ δεν κατάφερε να προκριθεί στο δεύτερο γύρο των εκλογών και η ηγεσία του κόμματος υποστηρίζει ότι μια μερίδα ψηφοφόρων πριμοδότησε τον υποψήφιο του ΑΚΕΛ Σταύρο Μαλά για να αποκλεισθεί ο κ. Παπαδόπουλος.

Η γραμματεία του κόμματος αποφάσισε χθες βράδυ, να παραπέμψει στο Πειθαρχικό Συμβούλιο και άλλα μέλη, μεταξύ των οποίων πέντε προέδρους τοπικών επιτροπών. Τη γραμματεία του ΔΗΚΟ απασχόλησε και το ζήτημα των οκτώ μελών του κόμματος, που ήταν μεταξύ των 100 υποστηρικτών της υποψηφιότητας του Νίκου Αναστασιάδη.

Η γραμματεία αποφάσισε ότι με την ενέργειά τους, έθεσαν εαυτόν εκτός κόμματος και δεν τίθεται θέμα παραπομπής τους στο Πειθαρχικό.

Στο μεταξύ, ο τοπικός πρόεδρος του ΔΗΚΟ Λευκωσίας Αλέκος Τρυφωνίδης, σε μια συμβιβαστική προσπάθεια, δήλωσε ότι έχει συζητήσει με άλλα στελέχη του κόμματος τον παραμερισμό των διαγραφών ενώπιον του κινδύνου να υπάρξει διάσπασή του και του ορατού ενδεχομένου δημιουργίας νέου κόμματος από τους αποπεμφθέντες.

Ο κ. Τρυφωνίδης ανέφερε ότι υπέβαλε την πρότασή του γιατί επίκειται το τακτικό και εκλογικό συνέδριο του κόμματος, στο οποίο όλοι θα πρέπει να καταθέσουν τις απόψεις τους επί των προβλημάτων που ταλανίζουν το κόμμα.

Επίσης ανέφερε πως στις εκλογές του 2013 δεν λήφθηκε κανένα μέτρο εναντίον στελεχών που, παρά την απόφαση για υποστήριξη Νίκου Αναστασιάδη, συντάχθηκαν με την υποψηφιότητα του Σταύρου Μαλά.

Σημειώνεται ότι στις δύο εκλογές του 2013 το ΔΗΚΟ αποφάσισε επίσημα να υποστηρίξει το Νίκο Αναστασιάδη, ενώ στις πρόσφατες εκλογές αποφάσισε να μην υποστηριχθεί κανένας από τους δύο υποψηφίους.

Και στις δύο εκλογές οι ψηφοφόροι δεν πειθάρχησαν και οι μισοί περίπου τάχθηκαν υπέρ του Νίκου Αναστασιάδη και οι άλλοι μισοί υπέρ του Σταύρου Μαλά.

Tη Δευτέρα θα συνέλθει εκ νέου το Πειθαρχικό Συμβούλιο για να εξετάσει την υπόθεση των 6 ατόμων που εκκρεμούσαν από την περασμένη συνεδρία του Συμβουλίου και ενδεχόμενες νέες παραπομπές από το Εκτελεστικό.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ

08/02/2018 11:42, ΑΠΕ-ΜΠΕ, του Α. Βικέτου, Λευκωσία
ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 08/02/2018 11:55

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: