Έχει θέση η Ν.Δ. για το Αλβανικό; Η προσπάθεια ταπείνωσης της Ελληνικής Βουλής




ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΑΡΒΑΛΙΑ

Μαζί με την εξόχως προβληματική διαχείριση του Σκοπιανού η κυβέρνηση επιχειρεί, κυριολεκτικά στα μουλωχτά, να «πακετοποίησει» την ικανοποίηση περίεργων αλβανικών αξιώσεων, στο πνεύμα πάντα βελτίωσης της…ατμόσφαιρας με τους γείτονες.

Αυτή η βαλκανική πολιτική «εθνικών εκπτώσεων» υπαγορεύεται και επιβάλλεται από τον ξένο παράγοντα. Από τις Ηνωμένες Πολιτείες που εξακολουθούν να υλοποιούν στην ΝΑ Ευρώπη το ολέθριο «δόγμα Κλίντον» και από τους Γερμανούς οι οποίοι θέλουν να εξυπηρετήσουν τις δικές τους επιδιώξεις, εις βάρος πάντα της Ελλάδας που είναι πρόσφορο θύμα οικονομικού εκβιασμού.

Προσοχή όμως: Το έχω ξαναγράψει και δεν θα σταματήσω να το επαναλαμβάνω. Άλλο πράγμα τα Σκόπια, ένα κρατίδιο αχταρμάς που πουλάει δον κιχωτικό αλυτρωτισμό και φαντασιακή εθνοκαπηλεία σαν το… «ποντίκι που βρυχάται» της ομώνυμης ταινίας με τον Πήτερ Σέλερς και άλλο η Αλβανία με την ένοπλη εθνικιστική δράση και τις διακηρυγμένες επιθετικές βλέψεις σε όμορες χώρες.

Υπάρχει άλλωστε και μία επιπλέον διαφορά στα δύο γειτονικά κράτη. Στα Σκόπια ζούν διασκορπισμένοι κάποιες χιλιάδες Ελληνες και βλαχόφωνοι ελληνικής συνείδησης, στην Αλβανία όμως υπάρχει ακόμη συμπαγής μια ζώσα ελληνική μειονότητα η οποία υφίσταται πολιτικές διωγμού και έμμεσης εθνοκάθαρσης. Στην Ελλάδα υπάρχει επίσης μία πολύ μεγάλη οικονομική κοινότητα Αλβανών εργαζόμενων, ορισμένοι από τους οποίους διαμορφώνουν σταδιακά ελληνίζουσα συνείδηση, αλλά  πολλοί από τους οποίους διέπονται από τον πρωτόγονο αλβανικό εθνικισμό και δεν διστάζουν να προκαλούν ακόμη και σε μονάδες του ελληνικού στρατού, όπου ατυχώς καλούνται να υπηρετήσουν!

Συνεπώς η απαίτηση της αλβανικής πλευράς για επισημοποίηση της άρσης του εμπολέμου, είναι εξαιρετικά πρόωρη, στο βαθμό που συνεχίζουν να υπάρχουν οι προαναφερόμενες εκκρεμότητες.

Επί της ουσίας το εμπόλεμο έχει καταργηθεί από το 1987 με την αψυχολόγητη πρωτοβουλία Παπούλια που μετουσιώθηκε σε απόφαση του τότε υπουργικού συμβουλίου χωρίς φυσικά η Ελλάδα να πάρει το παραμικρό σε αντάλλαγμα. Μερικά χρόνια αργότερα ακολούθησε, πάλι δια χειρός Παπούλια, η «Συμφωνία Φιλίας και Συνεργασίας». Είναι λοιπόν απορίας άξιον τι ακριβώς ζητούν επιπλέον οι Αλβανοί και δεσμεύεται να ικανοποιήσει η…γαλαντόμος κυβέρνηση Τσίπρα.

Θέλουν να ταπεινώσουν ολόκληρη την ελληνική βουλή υποχρεώνοντας την να τείνει κλάδο ελαίας προς ένα κράτος λησταρχείο που δεν σέβεται τα δικαιώματα των ομογενών μας; Και θα το επιτρέψει αυτό η Νέα Δημοκρατία, χωρίς να δοθούν ρητές εγγυήσεις διασφάλισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων της μειονότητας; Ποια είναι η επίσημη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης; Εχετε μήπως καταλάβει;…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: