Δραγασάκης: Να αξιοποιηθεί κάθε μηχανισμός άσκησης πίεσης για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι του MEGA




Πρόθυμος να υπάρξει προσπάθεια ώστε να πάρουν τελικά τα δεδουλευμένα τους οι 420 εργαζόμενοι του MEGA, που παραμένουν απλήρωτοι επί 17 μήνες, εμφανίστηκε σε δήλωσή του στο iefimerida ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης.

«Σε ότι αφορά στο συγκεκριμένο, πέρα από την ηθική στήριξη που είναι αυτονόητη, πρέπει να δούμε και να αξιοποιηθεί κάθε μηχανισμός άσκησης πίεσης για την αντιμετώπιση αυτού του θέματος», είπε ερωτηθείς για το θέμα των δεδουλευμένων.
Σήμερα αντιπροσωπεία των εργαζομένων είχε συναντηθεί με συμβούλους του κ. Δραγασάκη, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει και συνάντησή τους με τον ίδιο τις επόμενες ημέρες.

«Το θεωρούσα πολύ σημαντικό να μπορέσει να διασωθεί το MEGA, υπό οποιοδήποτε καθεστώς. Όχι μόνο για να διασωθούν οι θέσεις εργασίας αλλά και διότι αποτελεί μια ιστορική συνέχεια και μια μνήμη, ειδικά το MEGA, με όλη αυτή την δραστηριότητα που είχε», είπε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος προανήγγειλε νομοθετική ρύθμιση σύμφωνα με την οποία εργαζόμενοι που αντιμετωπίζουν προβλήματα οι επιχειρήσεις τους – παρόμοια με αυτό του MEGA – να μπορούν να τις παίρνουν στα χέρια τους με τη μορφή της αυτοδιαχείρισης.

«Με αφορμή το Mega, εκείνο που θέλω να θέσω είναι ότι προκύπτει ένα ευρύτερο θέμα και αυτό είναι να δημιουργήσουμε ένα θεσμικό πλαίσιο το οποίο να επιτρέπει στους εργαζόμενους, και να τους διευκολύνει αν θέλουν και μπορούν, να αναλάβουν και οι ίδιοι την διαχείριση επιχειρήσεων οι οποίες στην ουσία εγκαταλείπονται από τους μετόχους τους»

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: