Δίνουν την ταυτότητά μας σε ξένο λαό, είπε ο Κασιμάτης: Ηχηρό “Όχι” από την Εκκλησία (απευθείας σύνδεση)




Ο συνταγματολόγος Γιώργος Κασιμάτης που επίσης ήταν κεντρικός ομιλητής στο συλλαλητήριο για την Μακεδονία στο Σύνταγμα στην ομιλία του τόνισε: «Υπάρχει πολιτική απόφαση να δώσουν την ταυτότητά μας σε ξένο λαό».

Συνεχίζοντας είπε ότι: «Σήμερα όλη η Ελλάδα είναι εδώ. Ακόμη και αυτοί που είναι δεμένοι “χειροπόδαρα” συμφωνούν. Σήμερα είναι η πρώτη φορά που εφαρμόζεται το άρθρο 120. Αυτό είναι η αντίσταση κατά του Όχι. Όλα αυτά γίνονται όταν έχουμε κυβερνήσεις που από το 2010 λένε όλο “ναι” στη δουλεία. Σήμερα ο ελληνικός λαός παίρνει την κυριαρχία στα χέρια του».

«Η Ελλάδα εδώ», συνέχισε, «είναι ολόκληρη και λέει “όχι” στη δουλεία από το 2010. Όχι σε καμιά παραχώρηση ελληνικής σπιθαμής γης στους ξένους. Όλη η Ελλάδα ξεπουλιέται σήμερα», ενώ σε άλλο σημείο της ομιλίας του ανέφερε: «Τότε και η Τουρκία θα έπρεπε να λέγεται Ιονία και η Σικελία μεγάλη Ελλάδα. Ας μου φέρει ένας διεθνολόγος ένα όνομα να μην έχει καμία σχέση με την Ιστορία του λαού του».

“Η Εκκλησία λέει όχι στον όρο Μακεδονία”

Κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου για την ονομασία της πΓΔΜ, μετά τον Μίκη Θεοδωράκη, τον λόγο πήρε ο μητροπολίτης Σύρου, Δωρόθεος, ο οποίος, συνοδευόμενος από τους μητροπολίτες Δράμας, Παύλο και Χίου, Μάρκο, διάβασε το μήνυμα της Ιεράς Συνόδου.

«Η Εκκλησία της Ελλάδος, που διαχρονικά βρίσκεται στο πλευρό του Έθνους, στηρίζει κάθε έκφραση υπεράσπισης των δικαίων της Μακεδονίας, αρκεί αυτή να είναι γνήσια, ανιδιοτελής και μακριά από κομματικούς χρωματισμούς. Σέβεται τον διαχωρισμό κράτους-Εκκλησίας αλλά και τις ανησυχίες του κλήρου και των πολιτών. Γι’ αυτόν τον λόγο δεν μπορεί να αποδεχθεί τον όρο Μακεδονία ή οποιοδήποτε άλλο παράγωγο ως συστατικό τού ονόματος άλλου κράτους» τόνισε ο μητροπολίτης Σύρου.

«Με το όνομα Μακεδονία, το κράτος των Σκοπίων εκφράζει αλυτρωτικές διαθέσεις. Είναι ιερή ευθύνη της Εκκλησίας να διακονεί την ενότητα όλων των Ελλήνων αδιακρίτως» σημείωσε ο κ. Δωρόθεος, για να επισημάνει: «Ας γίνει αυτό το συλλαλητήριο σήμερα μήνυμα εθνικής ομοψυχίας. Η Μακεδονία είναι στις καρδιές όλων των Ελλήνων».

“Το ποτήρι της οργής ξεχείλισε…”

«Αυτό το συλλαλητήριο δείχνει πως το ποτάμι της οργής ξεχείλισε», τόνισε κατά τον χαιρετισμό του στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στην πλατεία Συντάγματος, ο δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης. Συγκεκριμένα, ο κ. Πατούλης είπε: «Σήμερα στην καρδιά της Αθήνας, πάνω από 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι φωνάζουν πως η Μακεδονία είναι ελληνική. Στέλνουμε καθαρό μήνυμα σε αυτούς που είναι έτοιμοι να συμβιβαστούν πως εμείς δεν θα συμβιβαστούμε»

Συνεχίζοντας στους ίδιους υψηλούς τόνους, ο δήμαρχος Αμαρουσίου ζήτησε: «Μην τολμήσει κανείς να ξεπουλήσει το όνομα της Μακεδονίας» τονίζοντας πως κάτι τέτοιο δεν θα το ανεχτούμε.

«Οι τοπικές κοινωνίες δίνουν σήμερα δυναμικό παρών και βροντοφωνάζουν ενωμένες και χωρίς κομματάρχες πως η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική» είπε ακόμα ο κ. Πατούλης που κατέληξε: «Όλοι όσοι είμαστε εδώ είμαστε πατριώτες, είμαστε Έλληνες και όχι εθνικιστές όπως μας λένε κάποιοι».

04/02/2018 16:33
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: