Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι πιέζουν τον Ράιαν για συζήτηση περί της μεταναστευτικής πολιτικής




Ομάδα Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων στο Κογκρέσο ασκεί πιέσεις στον Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Πολ Ράιαν προκειμένου να δεσμευθεί στη διεξαγωγή συζήτησης για τη μεταναστευτική πολιτική στην ολομέλεια, όπως έγινε στη Γερουσία, μεταδίδει το CNN.

Σε μία επιστολή που περιήλθε στην κατοχή του CNN, η δικομματική επιτροπή (Problem Solvers Caucus) ζητάει από τον Ράιαν όχι μόνο μία ξεκάθαρη δέσμευση να συζητηθεί στην ολομέλεια ένα νομοσχέδιο που θα δώσει λύσει το πρόβλημα που προκύπτει μετά την κατάργηση του προγράμματος DACΑ που αφορά τους μετανάστες που εισήλθαν παράτυπα στις ΗΠΑ όταν ήταν παιδιά, αλλά και μία δέσμευσή του για μία ανοιχτή κοινοβουλευτική διαδικασία.

“Ειδικότερα ζητάμε την δέσμευσή σας ότι η Βουλή των Αντιπροσώπων θα συζητήσει σοβαρές και ουσιαστικές προτάσεις με έμφαση σε αυτές που θα προωθηθούν σε δικομματικό επίπεδο, όπως επίσης και σε οποιοδήποτε νομοσχέδιο που θα γίνει αποδεκτό από την Γερουσία,” σύμφωνα με τα μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων Φρεντ Άπτον που είναι Ρεπουμπλικάνος (Μίσιγκαν) αλλά και τον Πίτερ Γουέλτς που είναι Δημοκρατικός από το Βερμόντ.

Στην ομάδα αυτή συμμετέχουν 48 μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων, με ισάριθμη συμμετοχή Ρεπουμπλικάνων και Δημοκρατικών.

Από την πλευρά του ο Ράιαν έχει δηλώσει ότι θα κάνει χρήση της διαδικαστικής πρακτικής (Hastert Rule) υποστηρίζοντας ένα νομοσχέδιο, μόνο στην περίπτωση που έχει την υποστήριξη της πλειοψηφίας των Ρεπουμπλικάνων. Κάποιες από τις προτάσεις που έχουν κάνει οι Δημοκρατικοί, είναι πιθανό να ψηφιστούν από την Βουλή των Αντιπροσώπων, με μεγαλύτερο αριθμό ψήφων από τους Δημοκρατικούς και τους Ρεπουμπλικάνους, ν’ ακολουθούν με μικρότερο αριθμό ψήφων.

Ο Ράιαν τηρεί την ίδια γραμμή με τον ηγέτη της ρεπουμπλικανικής πλειοψηφίας Μιτς Μακόνελ στην Γερουσία, για την διεξαγωγή μιας “πολιτικά ουδέτερης” συζήτησης. Από την πλευρά της, η ηγέτης της μειοψηφίας των Δημοκρατικών στην Βουλή των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι τάσσεται υπέρ της διεξαγωγής μιας ουδέτερης συζήτησης, πριν από την ψηφοφορία για την έγκριση των δαπανών που θα συνοδεύουν το νομοσχέδιο.

Η εκπρόσωπος του Ράιαν, Άσλι Στρονγκ τόνισε σε ανακοίνωσή της απαντώντας στην Πελόζι, ότι: “Ο πρόεδρος Ράιαν έχει ήδη δηλώσει ότι έχουμε την πρόθεση να προχωρήσουμε σε μία μεταρρύθμιση του προγράμματος DACA, αλλά και του μεταναστευτικού νομοσχεδίου, προς την κατεύθυνση που υποστηρίζει ο πρόεδρος.”

Ο Ρεπουμπλικάνος Κάρλος Κουρμπέλο που είναι μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων και εκλέγεται στην Φλόριντα, ενώ συμμετέχει και στην δικομματική ομάδα, δήλωσε ότι ο ίδιος θα βρεθεί σε δύσκολη θέση να υποστηρίξει μία συζήτηση για τις οικονομικές δαπάνες, πριν προηγηθεί η δέσμευση για την διεξαγωγή μιας συνολικής συζήτησης για το μεταναστευτικό πρόβλημα, στην ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΑΜΕΡΙΚΗ ΕΔΩ

08/02/2018 10:11
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: