Διαψεύδει η CIA: Δεν δώσαμε 100.000 δολ. για πρόγραμμα της NSA και για στοιχεία του Τραμπ




Η CIA διέψευσε κατηγορηματικά το Σάββατο ένα δημοσίευμα της εφημερίδας The New York Times, σύμφωνα με το οποίο ένας μυστηριώδης Ρώσος απέσπασε 100.000 δολάρια από την αμερικανική υπηρεσία πληροφοριών κυρίως για πληροφορίες που υποτίθεται ότι εξέθεταν τον Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος άδραξε την ευκαιρία, λίγες ώρες πριν από τη διάψευση, για να πει πως αυτή η απίστευτη ιστορία είναι χαρακτηριστική της θέσης των ελίτ της Ουάσινγκτον απέναντί του.

«Η εικονική ιστορία σύμφωνα με την οποία η CIA αναγκάστηκε να δώσει 100.000 δολάρια είναι εντελώς ψευδής», ανέφερε η Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών σε επικοινωνία της με το Γαλλικό Πρακτορείο. Αυτό το είδος σχολιασμού είναι εξαιρετικά ασυνήθιστο εκ μέρους μιας υπηρεσίας που καλλιεργεί το απόρρητο, η οποία όμως πρόσθεσε πως «τα πρόσωπα που εξαπατήθηκαν εδώ είναι ο Τζέιμς Ράιζεν και ο Ματ Ρόζενμπεργκ», οι συντάκτες του άρθρου που δημοσίευσαν οι Τάιμς την Παρασκευή.

Το δημοσίευμα παρουσιάζει πράκτορες της CIA να προσπαθούν στη διάρκεια ενός ικανού μέρους του περασμένου χρόνου να αποκτήσουν από τη ρωσική «επαφή» τους κλεμμένα προγράμματα λογισμικού, γραμμένου για τη διεξαγωγή κυβερνοπολέμου από την Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας (National Security Agency, NSA).

Η επαφή αυτή διαβεβαίωνε, σύμφωνα με τις πηγές της εφημερίδας, πως διαθέτει έγγραφα που εξέθεταν τον Αμερικανό πρόεδρο, μεταξύ των οποίων αμφιλεγόμενους οικονομικούς φακέλους και ένα βίντεο σεξουαλικού χαρακτήρα.

Οι Αμερικανοί κατάσκοποι ακύρωσαν τη συμφωνία διότι ανησυχούσαν πως είχαν μπλέξει σε μια ρωσική επιχείρηση με σκοπό να προκληθεί αναστάτωση στην αμερικανική κυβέρνηση και για τις συνέπειες που θα είχε η αποκάλυψη του γεγονότος πως αγόραζαν υλικό σε βάρος του Τραμπ, κατά το ρεπορτάζ των Τάιμς.

«Ελπίζω πως οι άνθρωποι θα δουν και θα καταλάβουν τι συμβαίνει εδώ. Όλα αυτά αρχίζουν τώρα να βγαίνουν – ΑΠΟΞΗΡΑΝΕΤΕ ΤΟ ΕΛΟΣ!» έγραψε στο Twitter ο Ντόναλντ Τραμπ επαναλαμβάνοντας μία από τις αγαπημένες εκφράσεις του όταν υποσχόταν ότι όταν ανέβαινε στην εξουσία θα καθάριζε το «έλος» των ελίτ της Ουάσινγκτον.

Μόνο που η διάψευση της CIA δεν έπεισε όλο τον κόσμο, ούτε τους πολιτικούς κύκλους της πρωτεύουσας.

«Ο Τζέιμς Ράιζεν έχει κερδίσει το βραβείο Πούλιτζερ», την πιο υψηλή αμερικανική δημοσιογραφική διάκριση, ανάφερε σε ένα τουίτ ο Δημοκρατικός βουλευτής Τεντ Λου.

«Το άρθρο του υπονοεί πως ο διευθυντής της CIA (Μάικ Πομπέο), φοβάται να λάβει πληροφορίες που εκθέτουν τον @realDonaldTrump τις οποίες προσφέρουν οι Ρώσοι. Αν αυτό είναι αλήθεια, ο διευθυντής της CIA πρέπει να εξηγήσει τις ενέργειές του στο Κογκρέσο. Ορκίστηκε στο Σύνταγμα, όχι στον Τραμπ».

ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP
Ουάσινγκτον, United States

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: