“Δεν θα επιτρέψουμε τετελεσμένα στην Ανατολική Μεσόγειο”, λέει με θράσος ο γαμπρός του Ερντογάν




Η Τουρκία δεν θα επιτρέψει την δημιουργία τετελεσμένων στην Ανατολική Μεσόγειο, δήλωσε ο θρασύτατος Τούρκος Υπουργός Ενέργειας και γαμπρός του Ερντογάν, Μπεράτ Αλμπαϊράκ.

Και πρόσθεσε ότι όσο δεν υπάρχει μια σοφή λύση στην διαδικασία η Τουρκία θα έχει συνεχή επιρροή.

Μιλώντας στο Φόρουμ Ενέργειας και Μεταλλωρυχείων Τουρκίας ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι “η Τουρκία ακολούθησε μια εποικοδομητική στάση ειδικά στο θέμα τς ‘βορείου Κύπρου’ αλλά η ‘νότια Κύπρος’ με την ένταξή της στην ΕΕ δημιούργησε τετελεσμένα”. Υποστήριξε ότι η Ε/κ πλευρά “δεν ασκεί μόνο μονομερή πολιτική στο νησί αλλά και στα χωρικά ύδατα και την ΑΟΖ”.

“Μέχρι χθες η εποικοδομητική και υπομονετική στάση της Τουρκίας γινόταν αντιληπτή ως μια παθητική στάση αλλά εμείς τα τελευταία δύο χρόνια κάναμε μια σημαντική διαφοροποίηση σε αυτή τη διαδικασία και είπαμε ότι ο πλούτος και όλα γύρω από την Κύπρο ανήκουν στους Κυπρίους. Αν εσείς εδώ προσπαθήσετε να δημιουργήσετε τετελεσμένα δεν θα το επιτρέψουμε. Δεν είναι μια λογική και σοφή διαδικασία και η Τουρκία έχει θέσει επί τάπητος τη στάση της”, ανέφερε προσθέτοντας ότι “αυτή η διαδικασία συνεχίζεται. Όσο δεν επέρχεται μία σοφή λύση σε αυτή τη διαδικασία, εμείς θα έχουμε συνεχή επιρροή. Εμείς λέμε ως Τουρκία ‘πρέπει να αυξήσουμε τη συνεργασία μας’” ανέφερε.

ΚΥΠΕ – Αννα Ανδρέου
ΤΟΥΡΚΙΑ-Κωνσταντινούπολη
22/02/2018 14:18

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: