Δεν συγκρούστηκα στο Eurogroup με τον Τσακαλώτο, ισχυρίζεται ο Μάριο Ντράγκι




Αρνείται κατηγορηματικά ο Μάριο Ντράγκι ότι συγκρούστηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Eurogroup με τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο.

«Όλες οι προαπαιτούμενες δράσεις έχουν εφαρμοστεί και τα δύο προαπαιτούμενα που απομένουν και αφορούν το Ελληνικό και τους πλειστηριασμούς αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες», επισήμανε ο επικεφαλής της ΕΚΤ.

«Υπήρχε μια παρουσίαση που αφορούσε τα κόκκινα δάνεια και την ανάγκη μείωσης τους μέσω ηλεκτρονικών πλειστηριασμών», είπε ο ισχυρός άνδρας της ΕΚΤ και πρόσθεσε ότι το θέμα πήρε διαστάσεις από τον Τύπο.
Ο Μάριο Ντράγκι ερωτήθηκε επίσης από τον αντιπρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη σχετικά με το αν συμμερίζεται τις θετικές προοπτικές για την ελληνική οικονομία στη βάση των ανακοινώσεων του Eurogorup αλλά και της αναβάθμισης από τους οίκους αξιολόγησης ή εάν είναι περισσότερο απαισιόδοξος.

Απαντώντας στην ερώτηση, ο πρόεδρος της ΕΚΤ είπε: «Όχι δεν είμαι απαισιόδοξος». Επιπλέον ο κύριος Ντράγκι ανέφερε ότι ιδίως στο ζήτημα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών απαιτείται μια αξιολόγηση από τους θεσμούς, προκειμένου να επιβεβαιωθεί η απρόσκοπτη και χωρίς γεωγραφικούς αποκλεισμούς εφαρμογή τους. Τέλος, σημείωσε ότι τα θεσμικά όργανα αναμένεται να το εξετάσουν κατά τις αρχές Μαρτίου, οπότε θα είναι διαθέσιμες κάποιες συμπληρωματικές πληροφορίες.

26/02/2018 18:45
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Χρ. Βασιλάκη
Βρυξέλλες, Βέλγιο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: