Δεν εγκαταλείπουμε τις έρευνες στην Κυπριακή ΑΟΖ και θα επιστρέψουμε σύντομα, λέει ο ισχυρός άνδρας της ΕΝΙ.




Την αποχώρηση του γεωτρύπανου της ιταλικής εταιρίας ΕΝΙ από την κυπριακή ΑΟΖ επιβεβαίωσε ο επικεφαλής της εταιρίας, Κλαούντιο Ντεσκάλτσι, εξηγώντας ωστόσο πως αυτό γίνεται μόνο και μόνο λόγω προγραμματισμένων ερευνών σε άλλο κράτος.

«Έπρεπε να αρχίσουμε την γεώτρηση αυτή και περιμένουμε», είπε ο κύριος Ντεσκάλτσι και πρόσθεσε: «Είναι σαφές ότι από τη στιγμή που μετά από τη γεώτρηση αυτή πρέπει να πάμε σε άλλη χώρα, είναι πολύ πιθανό ότι τις ημέρες αυτές θα πρέπει να μετακινηθούμε, θέτοντας υπό συνθήκες ασφαλείας την αναζήτηση αυτή. Στη συνέχεια, θα επιστρέψουμε, περιμένοντας να βρεθεί μια λύση από την διεθνή διπλωματία».

Ο ίδιος ξεκαθάρισε πως η ΕΝΙ δεν πρόκειται να εγκαταλείψει τις έρευνες που έχει συμφωνήσει με την Κυπριακή Δημοκρατία, εξηγώντας μάλιστα πως «είναι συνηθισμένοι σε τέτοιες διενέξεις».
«Συνήθως, στις περιπτώσεις αυτές, θέτουμε υπό συνθήκες ασφαλείας τον στόχο. Δεν φύγαμε από τη Λιβύη ή από άλλες χώρες όταν υπήρχαν πολύπλοκες καταστάσεις, είμαστε όλοι πολύ νηφάλιοι και ήσυχοι», είπε ο Ντεσκάλτσι.

Την ίδια στιγμή κύκλοι του υπουργείου Εξωτερικών της Ιταλίας ξεκαθάριζαν ότι δεν υπήρξε καμία συνάντηση μεταξύ της ΕΝΙ και εκπροσώπων της κατοχίκης κυβέρνησης του ψευδοκράτους.

22/02/2018 18:15
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Θ. Ανδρεάδης – Συγγελάκης
Ρώμη

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: