Δεν έχει έρθει η ώρα για ευρωπαϊκή εγγύηση των τραπεζικών καταθέσεων, λέει το Βερολίνο




Δεν έχει έρθει ακόμη η ώρα για την ευρωπαϊκή εγγύηση καταθέσεων, καθώς οι κίνδυνοι για τις ευρωπαϊκές τράπεζες παραμένουν».

Αυτό δήλωσε στο Βερολίνο –κατά τη διάρκεια του κυβερνητικού μπρίφινγκ- ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Οικονομικών, Ντένις Κόλμπεργκ, απαντώντας σε ερώτηση για τις συζητήσεις που έχουν ξεκινήσει σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την εγγύηση των τραπεζικών καταθέσεων.

Σύμφωνα με τον κ. Κόλμπεργκ «όταν μειωθούν πολύ σημαντικά οι κίνδυνοι των ευρωπαϊκών τραπεζών, τότε μπορούμε να ξεκινήσουμε τις συζητήσεις για την εγγύηση των τραπεζικών καταθέσεων. Τότε μόνον μπορεί να ξεκινήσει μια πολιτική συζήτηση για το θέμα αυτό και δεν πρόκειται να υπάρξει αυτοματισμός. Το θέμα έχει συζητηθεί στο Συμβούλιο των Υπουργών Οικονομικών της ΕΕ και έχει σχεδιασθεί ένας οδικός χάρτης, ο οποίος όμως δεν προβλέπει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα».

Ο κ. Κόλμπεργκ αναφέρθηκε στα κόκκινα δάνεια –ειδικά στις χώρες του ευρωπαϊκού νότου- λέγοντας «οι κίνδυνοι για τις τράπεζες δεν έχουν για την ώρα μειωθεί, καθώς τα κόκκινα δάνεια είναι πολύ υψηλά σε κάποιες χώρες του ευρωπαϊκού νότου. Και είναι ευθύνη των εκεί κυβερνήσεων να κάνουν βήματα προόδου σε αυτά τα ζητήματα».

ΑΛΛΕΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΔΩ

ΑΛΛΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΔΩ

ΚΥΠΕ – Παντελής Βαλασόπουλος – Γερμανία/ΒΕΡΟΛΙΝΟ 02/02/2018 13:54

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: