Απολογούμενος ο πρόεδρος της γαλλικής κεντροδεξιάς μετά τα όσα εκστόμισε για Σαρκοζί και Μακρόν




Απολογούμενος βρίσκεται ο πρόεδρος των Ρεπουμπλικανών της Γαλλίας, Λοράν Βοκιέ μετά τις κατηγορίες που εξαπέλυσε κατά των Σαρκοζί, Μακρόν και Νταρμανέν, χωρίς να γνωρίζει ότι τον ηχογραφούσαν.

Παρά το γεγονός ότι ο κ. Βοκιέ έχει καταγγείλει την παράνομη καταγραφή αυτό φαίνεται να έχει μικρή σημασία για τα στελέχη της γαλλικής κεντροδεξιάς. Ο πρόεδρος του κόμματος μιλούσε σε σπουδαστές εμπορικής σχολής όταν άρχισε να λέει πως ο Νικολά Σαρκοζί παρακολουθούσε τα κινητά τηλέφωνα των μελών της κυβέρνησής του κατά τη διάρκεια των υπουργικών συμβουλίων για να ελέγχει τα μηνύματα”. Δηλώνει επίσης “απόλυτα βέβαιος” ότι ο νυν πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και οι συνεργάτες του “συνέβαλαν τα μέγιστα για να δημιουργηθεί ο πυρήνας που γκρέμισε” τον Φρανσουά Φιγιόν, του υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων στις προεδρικές εκλογές.

Ο Βοκιέ αναφέρθηκε και στην υπόθεση του υπουργού Ζεράλ Νταρμανέν, ο οποίος είχε κατηγορηθεί για βιασμό και παρά το γεγονός ότι η υπόθεση ήδη βρίσκεται στο αρχείο ο Γάλλος πολιτικός είπε πως ο κατηγορούμενος ήξερε τι έκανε.

Πρόσωπα του περιβάλλοντος του Νικολά Σαρκοζί είπαν στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ο πρώην πρόεδρος “διαψεύδει επισήμως αυτήν τη γελοία ιστορία περί παρακολουθήσεων” και ότι ο Βοκιέ “του ζήτησε συγγνώμη” για όσα ανέφερε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: