Απαγγελία κατηγοριών εναντίον 13 Ρώσων και 3 ρωσικών εταιριών για ανάμιξη στις εκλογές των ΗΠΑ




Ο Ειδικός Εισαγγελέας, Ρόμπερτ Μιούλερ, που διεξάγει την έρευνα για την ανάμιξη της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, το 2016, ανακοίνωσε την απαγγελία κατηγοριών, εναντίον 13 Ρώσων πολιτών και τριών ρωσικών εταιριών. Σύμφωνα με τον κ. Μιούλερ οι Ρώσοι, διεξήγαγαν πληροφοριακό πόλεμο εναντίον των  ΗΠΑ, κατά τη διάρκεια των προεδρικών εκλογών, για να βοηθήσουν τον Ντόναλντ Τράμπ, να νικήσει.

Σύμφωνα με τις κατηγορίες, οι κατηγορούμενοι χρησιμοποίησαν πλαστές αμερικανικές ταυτότητες, πλατφόρμες κοινωνικών, δικτύων, και άλλα μέσα ενημερωσης στο διαδίκτυο, για να προωθήσουν το σχέδιο τους.

Οι 13 Ρώσοι κατηγορούμενοι και οι 3 ρωσικές εταιρίες, κατηγορούνται για ανάμιξη στις εκλογές, κατά τις οποίες προώθησαν την υποψηφιότητα του Ντόναλντ Τράμπ.

Αν και η εκστρατεία ξεκίνησε το 2014, στα μέσα του 2016, οι κατηγορούμενοι, “υποστήριζαν την εκστρατεία του τότε υποψηφίου Ντόναλντ Τράμπ … και δυσφημούσαν την εκστρατεία της Χίλαρι Κλίντον”, αναφέρει το κατηγορητήριο.

ΤΟ TWEET ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΡΑΜΠ

Ως μέρος των προσπαθειών, οι κατηγορούμενοι, ενθάρρυναν μειονοτικές ομάδες να μην ψηφίσουν στις εκλογές ή να ψηφίσουν υποψήφιο τρίτου κόμματος. Και οι δύο δράσεις θα έπληταν την Κλίντον, συμπεραίνει το κατηγορητήριο, διότι είχε μεγάλη υποστήριξη στις μειονότητες.

Και μετά την εκλογήν Τράμπ στην προεδρία, το Νοέμβριο του 2016, οι κατηγορούμενοι χρησιμοποίησαν πλαστοπροσωπία, για να οργανώσουν πολιτικές διαδηλώσεις υποστήριξης του Τράμπ, αλλά κάνοντας; το ίδιο για οργάνωση διαδηλώσεων εναντίον του, σύμφωνα με το κατηγορητήριο.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης, ανέφερε ότι οι κατηγορούμενοι δημιούργησαν εκατοντάδες πλαστούς λογαριασμούς, χρησιμοποιώντας ψεύτικα ονόματα στο Facebook, το Twitter, και το Instagram, για να προωθήσουν την απάτη τους. Όπως, επίσης, δήλωσε οι κατηγορούμενοι, χρησιμοποίησαν δίκτυο κομπιούτερ, με έδρα, μερικώς, τις ΗΠΑ, για να αποκρύψουν τη ρωσική προέλευση των δραστηριοτήτων τους και για να αποφύγουν τον εντοπισμό, από τις αμερικανικές αρχές.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης, Ρόντ Ρόζενστάϊν, τόνισε ότι δεν υπάρχει αναφορά στο κατηγορητήριο, ότι οποιασδήποτε Αμερικανός, συμμετείχε εν γνώση του σto σχέδιο, ούτε ότι το σχέδιο επηρέασε το αποτλέσμα των εκλογών.  

Ο Λευκός Οίκος, δεν σχολίασε άμεσα το κατηγορητήριο. Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NBC, ο Πρόεδρος Τράμπ ενημερώθηκε για τις κατηγορίες εναντίον των 13 ρώσων και των τριών ρωσικών εταιριών, προσωπικά από τον Αναπληρωτή Υπουργό Δικαιοσύνης, Ρόζενσταϊν, και τον Διευθυντή του FBI, Κρίστοφερ Ρέϊ, την Παρασκευή το πρωί, πριν δημοσιοποιηθεί.

Το νομικό πλαίσιο των ΗΠΑ, απαγορέυει σε ξένους υπήκοους την οποιαδήποτε εμπλοκή σε ομοσπονδιακές εκλογές.

Το κατηγορητήριο αναφέρει ότι η Internet Research Agency, κατεγράφει με την κυβέρνηση της Ρωσίας, ως εταιρική οντότητα το 2013.

Όπως αναφέρεται από τον Μάϊο του 2014, η στρατηγική του οργανισμού ήταν να παρέμβει στις προεδρικές εκλογές του 2016, με στόχο να διασπείρει την έλλειψη εμπιστοσύνης προς τους υποψηφίους και το πολιτικό σύστημα γενικά.

Το γραφείο του Ειδικού Εισαγγελέα Μιούλερ, ανέφερε ότι η κυβέρνηση κατηγορεί όλους τους κατηγορούμενους, για συνομωσία με στόχο την εξαπάτηση των ΗΠΑ. Τρείς κατηγορούμενοι, κατηγορούνται για συνομωσία με στόχο την απάτη και την τραπεζική απάτη. Και πέντε, για κλοπή ταυτότητας.

Ανώτερα σττελέχη του Δημοκρατικού Κόμματος στο Κογκρέσο, μιλούν για ξεκάθαρη απόδειξη της ανάμιξης της Ρωσίας στι προεδρικές εκλογές, και καλούν τον Πρόεδρο Τράμπ να εγκαλέσει τους Ρώσους και να επιβάλλει κυρώσεις, εναντίον της Ρωσίας.

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Πώλ Ράϊαν, δήλωσε ότι η Ρωσία ενεπλάκει σε μια ύπουλη και συστηματική επίθεση εναντίον του πολιτικού συστήματος των ΗΠΑ, οπότε πρέπει να γίνουν κινήσεις για την προστασία των μελλοντικών αμερικανικών εκλογών.

Η πρώτη αντίδραση της Ρωσίας, για τις κατηγορίες, είναι να τις χαρακτηρίσει, παράλογες.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΘΕΜΑ ΕΔΩ

16 Φεβρουαρίου, 2018 22:00
MIGNATIOU.COM, NBC NEWS, Reuters
Ουάσιγκτον, ΗΠΑ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: